in

Marea Britanie trimite ajutor Turciei și Siriei, în ciuda ”tensiunii” bugetare: peste 70 de specialiști în salvare însoțiți de câini

Marea Britanie trimite ajutor Turciei și Siriei, în ciuda ”tensiunii” bugetare: peste 70 de specialiști în salvare însoțiți de câini. Ajutorul britanic va fi trimis urgent, a declarat ministrul Andrew Mitchell, după cutremurele care au provocat mii de morți în regiune, scrie The Guardian.

Mitchell, care s-a opus reducerilor bugetului pentru ajutor, a declarat că există fonduri specifice alocate pentru dezastrele umanitare majore.

Citiți și: Profesorii din Marea Britanie împart pastă de dinți elevilor: ”Periuțele au devenit un “obiect de lux” pentru unele familii”

Marea Britanie trimite ajutor Turciei și Siriei

Sute de misiuni internaționale de salvare sunt în drum spre Turcia și Siria după o serie de cutremure puternice care au ucis cel puțin 5.000 de persoane – iar numărul acestora se așteaptă să crească din cauza numărului mare de persoane încă blocate sub dărâmături.

Sprijinul pentru Turcia nu a părăsit încă Marea Britanie, fiind programat să plece luni seara. Peste 70 de specialiști în domeniul salvării și câini de căutare vor contribui la aceste eforturi.

Vorbind la Sky News, Mitchell, ministrul pentru dezvoltare, a declarat: “Bugetul pentru ajutor este supus unei presiuni foarte mari. Dar Marea Britanie alocă întotdeauna o anumită sumă pentru a face față crizelor umanitare. Asta este ceea ce oamenii din Marea Britanie așteaptă de la noi. Marea Britanie este întotdeauna acolo prima și în forță pentru a ajuta atunci când au loc aceste catastrofe îngrozitoare. Și vom fi acolo și de această dată.

“Iar bugetul umanitar este, într-un fel, ușor separat de bugetul de dezvoltare internațională de stat stabil și este acolo special pentru a răspunde la crize ca acestea. Bugetul umanitar este coordonat și stabilit foarte atent și reacționează la nevoile de pe teren.

76 de oameni specializați în scoaterea oamenilor dintre dărâmături și patru câini de căutare

“Niciodată nu ai putea spune la începutul anului ce crize umanitare vor avea loc și, prin urmare, trebuie să fie o parte flexibilă a ceea ce facem.”

Mitchell a declarat că primele trei zile ale efortului de salvare vor fi cele mai critice. “Marea Britanie trimite 76 de oameni specializați în scoaterea oamenilor dintre dărâmături și patru câini de căutare, precum și o echipă de intervenție de urgență”, a declarat el pentru GB News. “Lucrul critic în aceste circumstanțe sunt primele 72 de ore. Aceste resurse britanice semnificative așteaptă să părăsească Birmingham. Erau gata să plece aseară.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că bilanțul morților ar putea crește la peste 20.000 de persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

peste 600 de lire sterline pentru un burger

Un bărbat a plătit 667 de lire sterline pentru un burger și „nu își poate primi banii înapoi”

Polițistul violator în serie, condamnat pe viață

Polițistul englez care a recunoscut 24 de violuri, condamnat la închisoare pe viață