in

Negocierile dintre laburiști și conservatori, fără rezultat. Corbyn: „Nu votăm acordul”

Liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a declarat că nimic nu indică faptul că acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană ce va fi prezentat în parlament la începutul lunii iunie va fi în mod fundamental diferit de documentul anterior, astfel că partidul său nu îl va susţine.

Nu am văzut noul document, dar nimic din ce am auzit nu mă face să cred că este fundamental diferit de cel anterior, care ne-a fost deja prezentat, aşa că noi nu îl susţinem”, a declarat Jeremy Corbyn la BBC.

La aproape trei ani după ce britanicii s-au pronunţat, printr-un referendum, pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în rândul politicienilor britanici nu există un acord privind data şi modul în care ieșirea din UE va avea loc, transmite Reuters.

Român din Peterborough: «După Brexit, oamenii mă privesc altfel. Cred că vreau să îi jefuiesc. Dar eu muncesc și plătesc taxe»

Data iniţială a ieşirii din UE a fost 29 martie 2019, deşi premierul May nu a reuşit să convingă parlamentarii britanici să aprobe acordul negociat cu Bruxellesul, astfel că şefa executivului a prezentat o ofertă Partidului Laburist, pentru a ajunge la un compromis.

Pe 11 aprilie, premierul britanic a convenit cu liderii statelor din UE27 să amâne Brexitul cu şase luni, până la 31 octombrie 2019, răgaz în care guvernul de la Londra va încerca să ajungă la un acord cu opoziţia laburistă pentru adoptarea acordului de retragere, deja respins de trei ori de legislativul britanic.

Theresa May, care a ajuns în funcţie în haosul ce a urmat după votul din 2016 privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a promis că va demisiona dacă parlamentarii susţin acordul său cu Bruxellesul privind părăsirea blocului comunitar.

Sărăcia, mai puternică decât Brexitul. Românii continuă să vină să lucreze în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CE TRAGEDIE! Mama s-a sinucis după ce și-a văzut fiul spânzurat. Băiatul muncea în Londra

Mașini aduse din Marea Britanie, înmatriculate în România: ce regim vor avea dacă Brexit are loc fără acord