in

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere salarială de 1.800 de lire sterline – vezi dacă te califici

Noul salariu minim național – Milioane de lucrători din Marea Britanie se pot aștepta la o creștere semnificativă a salariului luna viitoare, potrivit ultimelor știri. Acesta este rezultatul creșterii anunțate atât a salariului minim național, cât și a salariului de viață național.

Un român care livrează pizza în Marea Britanie a câștigat 500.000 de lire sterline. Incredibil ce i-a spus șefului său a doua zi – FOTO

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie. „450 de lire sterline în plus pentru 27 de milioane de muncitori”

Noul salariu minim național

Tariful orar pentru persoanele peste 21 de ani va crește de la 10,42 lire sterline la 11,44 lire sterline din aprilie anul acesta. Aceasta înseamnă o creștere de aproape 10% a veniturilor celor aproape trei milioane de muncitori cu cel mai mic salariu care au simțit efectele inflației.

Creșterea este cea mai mare creștere a salariului minim dintr-un deceniu și pentru prima dată se va aplica persoanelor de peste 21 de ani, și nu celor de peste 23 de ani ca până acum. Tariful orar pentru ucenici și stagiari va crește, de asemenea, cu mai mult de o cincime, de la 5,28 lire sterline la 6,40 lire sterline pe oră.

Supliment de 390 de lire sterline la beneficiile din Marea Britanie. DWP spune cine este eligibil

Salariul minim național și salariul de viață național sunt rate de salarizare stabilite de guvern, diferite de salariul de viață voluntar, care este un minim voluntar la care se angajează unii angajatori. Tariful orar pentru salariul minim depinde de vârsta angajatului și dacă acesta este ucenic.

Alocarea aleatorie a locurilor în avioane, nebunia care desparte familiile: „Apar certuri care pun în pericol siguranța zborurilor”

Cine sunt persoanele eligibile

Noul salariu minim național – Pentru a fi eligibil pentru salariul minim național trebuie să fii de vârstă școlară, care este de obicei după vârsta de 16 ani.

Salariul național de viață era inițial disponibil pentru angajații cu vârsta de 23 de ani și peste. Cu toate acestea, înainte de anunțul bugetului din toamna anului 2023, s-a confirmat că și persoanele cu vârsta de 21 de ani și peste vor avea dreptul la Salariul de viață național din aprilie.

De ce venit ai nevoie pentru a trăi decent în UK? Cel puțin 29.500 lire sterline – mult mai mult decât câștigă multe gospodării

Aceste creșteri fac parte din modificările mai ample anunțate în buget, inclusiv o înghețare a taxei la combustibil și o prelungire a reducerii de 5 p pentru încă un an, o înghețare a taxei la alcool până în februarie anul viitor, o reducere suplimentară cu 2% a contribuțiilor la asigurările naționale și introducerea unei noi taxe pe țigări electronice, care va crește prețurile acestora.

Persoanele care nu sunt eligibile pentru a primi salariul minim național includ lucrătorii independenți, voluntarii, directorii de companie și membrii familiei unui angajator care locuiesc la domiciliu și desfășoară activități casnice. Cei care lucrează „Au pair” și membrii forțelor armate nu sunt, de asemenea, eligibili.

Noul salariu minim național – Când se schimbă regulile?

Noul tarif orar și intervale de vârstă vor intra în vigoare la 1 aprilie.

Companiile trebuie să plătească?

Pe scurt da. Toate firmele, indiferent de dimensiunea lor, vor fi supuse noilor reguli.

Noul salariu minim național – Va fi ilegal ca personalul îndreptățit să fie plătit mai puțin decât sumele stabilite și angajatorul poate fi pedepsit fie cu amendă, fie cu penalizare. Sefii companiei care nu respectă regulile riscă, de asemenea, să fie trimiși în judecată, ceea ce ar putea duce la o pedeapsă mai gravă din partea HMRC.

Unele firme mari au anunțat deja noi tarife orare pentru 2024 înainte de schimbare. Waitrose și John Lewis – parte din același – grup vor plăti personalului 11,55 lire sterline pe oră din aprilie sau 12,89 lire sterline dacă lucrează la Londra.

Cooperativa a anunțat planuri de a crește salariul miilor săi de lucrători cu 10,1% la 12 lire sterline pe oră. Aceasta va crește la 13,15 lire sterline pentru lucrătorii din capitală, scrie Kentonline

În timp ce Asda, după creșterea la 11,44 lire sterline în aprilie, plănuiește să majoreze din nou salariul din iulie la 12,04 lire sterline sau 13,21 lire sterline pentru magazinele din M25.

Cu toate acestea, au fost ridicate îngrijorări cu privire la impactul asupra întreprinderilor mai mici – sucursalele Camerelor de Comerț oferind sprijin și consiliere firmelor mici și mijlocii înainte de schimbare, pentru a-i sprijini pe cei care se confruntă cu costuri crescute în vremuri economice deja dificile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 34 In medie: 4.3]

O mașină s-a izbit de porțile Palatului Buckingham cu o „bubuitură puternică” – VIDEO

Noi măsuri în îmvățământ

Noi măsuri în învățământul din Marea Britanie: ce amenzi primesc părinții pentru absențele copiilor