in

Prețul energiei electrice în Marea Britanie „trebuie să crească cu 70%”. Care este motivul

Prețul energiei electrice „trebuie să crească cu 70% pentru a plăti pentru mai multe parcuri eoliene”. Avertismentul vine de la cel mai mare generator de energie din Marea Britanie. Nu vor fi construite noi parcuri eoliene în largul țărmurilor Marii Britanii dacă guvernul nu va permite operatorilor să câștige mai mulți bani din energia electrică pe care o produc, a declarat șeful celui mai mare generator al națiunii.
Cum ești dat afară din casă la Londra „fără vină”: 300 de cazuri pe săptămână. ”Profund îngrijorător”

Prețul energiei electrice „trebuie să crească cu 70%”

Tom Glover, președintele RWE din Marea Britanie, a declarat că prețul oferit de guvern operatorilor de parcuri eoliene trebuie să crească cu până la 70% pentru a atrage companiile să construiască.

Dezvoltatorilor trebuie să li se ofere între 65 și 75 de lire sterline pe megawat oră (MwH) pentru energia generată de parcuri eoliene, a spus dl Glover. Aceasta în comparație cu cele 44 de lire sterline oferite în cea mai recentă licitație guvernamentală, scrie The Telegraph.

Avertismentul său vine după rezultatul dezastruos al ultimei runde de alocare a energiei eoliene offshore din septembrie, care s-a încheiat cu o umilință pentru guvern, având în vedere nicio o companie nu s-a oferit să construiască noi parcuri eoliene offshore. Dl Glover a spus că eșecul de a crește prețul oferit dezvoltatorilor riscă să se repete.

Prețul energiei electrice – Facturi mai mari pentru consumatori

Comentariile sale vin în timp ce Guvernul pregătește proiecte de planuri pentru următoarea rundă de alocare, care se așteaptă să fie publicată în următoarele două-trei săptămâni. Creșterea prețului de exercițiu ar putea însemna facturi mai mari pentru consumatori.

Cu toate acestea, domnul Glover a susținut că cele mai probabile alternative, cum ar fi gazul, ar fi chiar mai scumpe decât vântul. Glover a spus că Regatul Unit riscă să-și rateze obiectivul de a construi 50 de gigawați (Gw) de capacitate eoliană offshore până în 2030, dacă următoarea rundă nu va fi reproiectată pentru a atrage investitori.

Marea Britanie are în prezent doar 14 Gw de capacitate eoliană offshore, așa că trebuie să instaleze cel puțin o turbină nouă pe zi de acum până în 2030 pentru a-și îndeplini obiectivul. Acest lucru se va întâmpla doar dacă dezvoltatorii sunt plătiți cu banii potriviți, a spus dl Glover.

El a spus: „Trebuie să vedem un preț semnificativ mai mare. Fiecare proiect este diferit, dar între 65 și 75 de lire sterline se simte în gama potrivită.
Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Ana Mușat: Concurența este intensă

Prețul energiei electrice Ana Mușat, director de politici la RenewableUK, organismul comercial al industriei eoliene, a declarat: „Concurența internațională pentru a asigura investiții private în proiecte de energie curată este intensă, deoarece alte țări caută să atragă dezvoltatorii din Marea Britanie pentru a lucra în altă parte.

„Nu ne putem permite să repetă ceea ce s-a întâmplat în licitația din acest an, așa că succesul următoarei este vital dacă vrem să asigurăm investitorii și să ne construim lanțul de aprovizionare cu energie eoliană offshore.”

Este posibil ca generatorii să nu obțină profit dacă prețul de exercițiu este setat prea mic, motiv pentru care ultima rundă a eșuat.

Mulți din industrie cred că eșecul ultimei runde a fost evitabil cu Grant Shapps, pe atunci secretarul pentru energie, având în vedere avertismente repetate că prețul de exercițiu de 44 de lire sterline era prea scăzut.

Dl Glover a spus: „Industria a avertizat guvernul despre acest lucru. Am văzut o creștere globală a costurilor de până la 40% și cererea a fost, de asemenea, în plină expansiune, deoarece, după Ucraina, toată lumea vrea mai multă independență energetică. Industria a avertizat Guvernul, dar a decis să nu mărească prețurile.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Viața de student în Marea Britanie e tot mai grea, 9 din 10 sunt afectați de inflație, jumătate au dificultăți financiare

Ryanair, Wizz Air, easyJet, Jet2, TUI și British Airways. Cele mai recente reguli privind bagajele de mână.

Ryanair, Wizz Air, easyJet, Jet2, TUI și British Airways. Cele mai recente reguli privind bagajele de mână