in

Cum ești dat afară din casă la Londra „fără vină”: 300 de cazuri pe săptămână. ”Profund îngrijorător”

Evacuări fără vina chiriașilor – Aproape 300 de chiriași din Londra se confruntă cu evacuări „fără vină” în fiecare săptămână, arată o analiză a Primăriei. Primarul Sadiq Khan a numit noua analiză „profund îngrijorătoare”, în timp ce a cerut guvernului să adopte proiectul de lege pentru reformarea închirierilor.
Chiriile din Marea Britanie au crescut până la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

Evacuările, cunoscute sub denumirea de„avize de la Secțiunea 21”, permit proprietarilor să ordone chiriașilor să plece cu un avertisment de minim două luni – fără a fi nevoie să dovedească că chiriașul este vinovat în vreun fel, scrie Evening Standard

Promisiunile conservatorilor

Conservatorii au promis mai întâi „o ofertă mai bună pentru chiriași”, inclusiv interzicerea evacuărilor fără vină, în manifestul lor înainte de alegerile generale de acum patru ani.

De atunci, guvernul a declarat că va aplica o interdicție prin proiectul de lege privind reforma chiriilor, dar au fost ridicate preocupări cu privire la faptul dacă proiectul de lege va avea timp să treacă prin Parlament înainte de următoarele alegeri.

Proiectul de lege va primi luni a doua lectură în Parlament. Eliminarea evacuărilor fără vină este controversată în cadrul partidului parlamentar conservator, iar proiectul de lege este puțin probabil să treacă până anul viitor – același an în care sunt așteptate alegerile.

Cercetătorii de la Primărie au descoperit că, de când a fost făcută promisiunea din manifestul din 2019, aproximativ 290 de chiriași din Londra s-au confruntat cu o notificare conform Secțiunii 21 în fiecare săptămână.
Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Cifra se bazează pe numărul de scrisori de evacuare fără vină care au fost urmate de o cerere de posesie. Primăria a spus că adevărata amploare a problemei ar putea fi, prin urmare, mai gravă, deoarece nu toate notificările din Secțiunea 21 ajung neapărat în acest stadiu.

Domnul Khan a spus: „Această nouă analiză este profund îngrijorătoare. De prea mult timp, proprietarii au putut profita de evacuările fără vină prin exploatare, care îi lasă pe chiriași vulnerabili, pentru simplul fapt că Guvernul refuză să acționeze.

Este de neiertat că la patru ani după ce Guvernul a promis că va interzice evacuările fără vină, s-au înregistrat atât de puține progrese. Miniștrii trebuie să acționeze rapid pentru a consolida și a adopta Legea de reformă a chiriașilor pentru a se asigura că chiriașii beneficiază de protecția juridică de care au nevoie disperată și de care merită”.

Evacuări fără vina chiriașilor – Să fie prelungită perioada de preaviz

Primăria a spus că primarul cere în special Guvernului să închidă orice lacune care le-ar permite proprietarilor să îi evacueze pe nedrept chiriași odată ce secțiunea 21 este eliminată.

El solicită, de asemenea, ca perioada de preaviz în care chiriașii sunt evacuați fără vina lor – cum ar fi cazul în care proprietarul dorește să se mute în proprietatesă fie prelungită de la două luni la patru, pentru a oferi chiriașilor mai mult timp pentru a solicita sfaturi și planificare. pentru mutarea lor și pentru a preveni starea fără adăpost.

Analiza Primăriei a constatat că din 2019, o treime din toate evacuările fără vină din Anglia au avut loc la Londra, în creștere cu 70% în ultimul an.

Folosind date din prima jumătate a acestui an, cercetătorii Primăriei au spus că o nouă întârziere de șase luni până la adoptarea proiectului de lege ar însemna că aproximativ 15.000 de londonezi mai riscă să se confrunte cu o evacuare conform Secțiunii 21.
Reforma chiriilor: Proprietarii din Anglia vor putea evacua mai ușor chiriașii

Grija față de proprietari

Evacuări fără vina chiriașilor – Peste 30 de organizații caritabile, inclusiv Shelter, au salutat cu toții planul de a renunța la evacuări fără vină – dar propunerea a generat și opoziție, unii oameni susținând că va determina proprietarii să părăsească sectorul închirierii și, potențial, să agraveze criza locuințelor.

Un sondaj recent efectuat pe 1.455 de proprietari, realizat de furnizorul de asigurări Simply Business, a constatat că 54% au considerat că reforma îi va determina pe proprietari să vândă și să părăsească piața.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Creșterea Nivelului, Locuințelor și Comunităților a declarat: „Legea de reformă a chiriilor va oferi un sector privat mai echitabil atât pentru chiriași, cât și pentru proprietari.

Evacuări fără vina chiriașilor – Va aboli evacuările „fără vină” – oferind oamenilor mai multă siguranță în casele lor și pentru a contesta practicile proaste – și le oferă chiriașilor dreptul legal de a solicita un animal de companie în casa lor.

De asemenea, va oferi mai multe protecții proprietarilor de a reposeda proprietățile în care chiriașii sunt antisociali, alături de crearea unui nou Ombudsman pentru a ajuta la rezolvarea problemelor mai rapid.

„Progresăm proiectul de lege prin Parlament cu o a doua lectură, astfel încât să putem crea un sector privat de închirieri care să fie potrivit pentru secolul XXI.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

creditul universal va crește

Suplimentul de 600 de lire sterline va intra în conturile bancare a milioane de rezidenți din Regatul Unit

gasti organizate

”Găștile organizate” fură la comandă din supermarketuri în Marea Britanie, mai ales băuturi alcoolice scumpe