in

Primarul Londrei susține ieșirea din UE: „Uniunea Europeană „erodează suveranitatea națională”

Primarul Londrei, conservatorul Boris Johnson, și-a exprimat duminică nemulțumirea față de acordul convenit de premierul David Cameron cu liderii europeni și a anunțat că se alătură taberei politice care susține ieșirea Marii Britanii din UE la referendumul din 23 iunie.

El crede că David Cameron nu a reușit să obțină o reformă fundamentală a Uniunii Europene, de altfel obiectivul enunțat de premierul britanic când și-a formulat solicitările de a căror îndeplinire a condiționat sprijinirea rămânerii în UE.

„Ținând cont de timpul pe care l-a avut, (David Cameron) s-a descurcat bine (…) Dar cred că nimeni nu poate pretinde că acest acord este o reformă fundamentală a UE sau a relației dintre Marea Britanie și UE”, a explicat Boris Johnson într-o declarație.

El a precizat că va susține platforma „Vote Leave EU”, respectiv tabăra politică ce sprijină ieșirea din UE.

Uniunea Europeană „erodează suveranitatea națională (…) și este un proiect politic care nu mai funcționează, iar acum riscă să iasă de sub controlul democratic’, a mai spus primarul al Londrei, care aspiră să ajungă premier după ce actualul șef al executivului își va fi încheiat mandatul.

‘Ultimul lucru pe care l-aș fi dorit este să fiu împotriva lui David Cameron sau partidului, dar, chiar dacă nu-mi place, cred că nu am de ales’, a continuat Boris Johnson. Dar el a ținut să adauge că, în perioada premergătoare referendumului, nu va participa la dezbaterile televizate împotriva partidului său.

Primarul Londrei spune NU Uniunii Europene. „Trebuie să arătăm că suntem serioși!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Brexit” în iunie. Cameron vrea într-o UE reformată

Concert de excepție de Dragobete, la Crystals of London