in

Șomajul în Marea Britanie crește pe măsură ce locurile de muncă se micșorează, dar salariile cresc – ce înseamnă asta pentru economie

salarii somajȘomajul în Marea Britanie crește pe măsură ce locurile de muncă se micșorează, dar salariile cresc – ce înseamnă asta pentru economie. Rata șomajului în Marea Britanie a crescut, în timp ce numărul locurilor de muncă vacante se reduce, potrivit noilor cifre. Cele mai recente cifre ale Oficiului Național de Statistică (ONS) arată că rata șomajului continuă să crească, șomajul ajungând la 4,3% în cele trei luni până în martie.
>>> Marea Britanie a ieșit oficial din recesiune, iată cu cât a crescut economia

Șomajul în Marea Britanie crește pe măsură ce locurile de muncă se micșorează

Este cea mai mare rată a șomajului de aproape un an și a crescut de la 4,2% în cele trei luni până în februarie. Cele mai recente cifre ale ONS relevă, de asemenea, că au existat 898.000 de locuri de muncă vacante între februarie și aprilie anul acesta. Aceasta reprezintă o scădere cu 26.000 față de cele trei luni anterioare și cu 188.000 mai puține decât în anul precedent. Aceasta înseamnă că sunt mai multe persoane în căutarea unui loc de muncă, dar mai puține locuri de muncă disponibile.

Cu toate acestea, cele mai recente date ale ONS arată, de asemenea, că salariile, excluzând bonusurile, au crescut cu 6% între ianuarie și martie, comparativ cu aceeași perioadă de timp în 2023, scrie The Sun.

În termeni reali, care ia în considerare cât de mult cresc salariile în comparație cu inflația, creșterea salariilor pentru plata obișnuită a fost de 2%.
>>> Rezidenții din Marea Britanie primesc rambursări surpriză de taxe de până la 3.000 de lire sterline

Salariile au crescut mai repede ca inflația

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat: “Aceasta este a zecea lună consecutivă în care salariile au crescut mai repede decât inflația, ceea ce va contribui la reducerea presiunilor pe care le exercită asupra familiilor legate de costul vieții.

“În timp ce ne confruntăm cu unele provocări în ceea ce privește oferta de forță de muncă, inclusiv impactul pandemiei, pe măsură ce reformele noastre privind îngrijirea copiilor, reforma fiscală a pensiilor și ajutoarele sociale vor fi puse în funcțiune, sunt încrezător că vom începe să creștem numărul de persoane care lucrează.”

ONS a declarat că veniturile medii anuale în sectorul public au crescut cu 6,3% între ianuarie și martie, comparativ cu aceleași trei luni din 2023. Totuși, creșterea salariilor, în special în termeni reali, este o veste bună pentru lucrători, deoarece înseamnă că salariile lor țin pasul cu costul vieții.

Dar poate conduce și la inflație, deoarece întreprinderile cresc prețul serviciilor și bunurilor lor pentru a rămâne profitabile. Banca Angliei își majorează rata de bază pentru a controla inflația galopantă, rata fiind în

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 27 In medie: 3]

Ryanair, Tui, Jet2 și easyJet – Cele mai recente reguli privind aducerea alimentelor în bagajul de mână

Experții dezvăluie suma exactă de bani pe care trebuie să o câștigi pentru a fi „fericit” să trăiești în Marea Britanie