in

Străinii, obligați să dea 200 de lire pe an pentru a beneficia de tratamente medicale

Ministrul Sănătății, Jeremy Hunt a anunțat că imigranții din afara Spațiului Economic European vor fi obligați să plătească o taxă de 1000 de lire pentru a beneficia de asistență medicală din partea Sistemului Național de Sănătate (NHS) în primii cinci ani pe care îi petrec în Marea Britanie.



Hunt a mai spus că vizitatori pe termen scurt din afara UE nu vor mai avea acces la medicul de familie și vor trebui să plătească tratamentul în spital, însă nu le va fi refuzat tratamentul de urgență.

„Avem unul dintre sistemele de sănătate cele mai deschise pentru vizitatorii din întreaga lume”, a declarat Hunt pentru Radio 4. „Ne dorim un sistem care durabil, dar, de asemenea, unul corect pentru familiile britanice.” El a mai apreciat că fiecare familie britanică plătește aproximativ 5.000 de lire pe an taxe care intră în bugetul NHS.

Discursul Reginei: “Să îi atragem pe cei care contribuie și să îi respingem pe cei care nu o fac”

Măsuri suplimentare, a mai declarat Hunt, vor permite și o recuperare mai facilă a costurilor pentru tratamentele cetățenilor din UE. În plus, medicii îi vor putea identifica mai ușor pe cei eligibili pentru tratament, notează cotidianul britanic The Telegraph.

Cu toate acestea, Asociația Medicală Britanică și Colegiul Regal al Medicilor de Familie (RCGP) au atenționat că orice astfel de măsură nu ar crește doar riscurile pentru sănătatea publică, ci vor transforma cabinetele medicilor de familie în agenții de frontieră.

Potrivit Ministerului Sănătății, un raport din 2003 a constatat că Marea Britanie cheltuiește în fiecare an 200 de milioane de lire pentru tratarea cetățenilor străini. Însă, se arată în The Telegraph, anul trecut s-au cheltuit aproximativ 33 de milioane de lire, din care două treimi au fost recuperate.

Premierul Cameron anunță măsurile anti-imigrație

Până acum, se pare că taxa de 200 de lire pe an este opțiunea preferată de cabinetul Cameron în cadrul campaniei împotriva imigrării. Cu toate acestea, mai scrie The Telegraph, rămâne viabilă și alternativa asigurărilor private de sănătate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șomajul crește încontinuu de la începutul anului: 720.000 de români nu au loc de muncă

Rezultate finale ale recensământului din 2011. Suntem 20 de milioane