in

Dantura complet refăcută într-o singură zi? Este posibil așa ceva? Cât costă un implant dentar total?

Conform studiilor, undeva la 50-80% din persoanele adulte care se confruntă cu afecțiuni dentare se tem să meargă la dentist. Sentimentul de frică îi face să amâne vizita la dentist, chiar dacă au o problemă serioasă, iar numărul crește când vorbim despre românii care trăiesc și lucrează în afara țării, unde costurile pentru tratamentele stomatologice sunt extrem de scumpe.

Mai mult decât atât,foarte mulți adulți se confruntă cu lipsa dinților, fie că este vorba de unul sau mai mulți dinți. Realitatea dureroasă este că neînlocuirea dintelui lipsă poate fi nocivă pentru sănătatea și funcționalitatea cavitatii bucale. Lipsa unui dinte va crea alte  probleme dentare care pot afecta viața de zi cu zi, poate afecta si alti dinti sanatosi si implicit vor aparea costuri mai mari si tratamente multiple.

Care sunt problemele pe care ți le poate cauza lipsa unui dinte?

1. Dificultate în masticație

Consumul de alimente poate deveni inconfortabil și dificil. Mușcatul și mestecatul alimentelor, în special alimentele dure sau dure, cum ar fi merele, nucile și carnea, pot fi foarte incomode.

Acest lucru te poate împiedica să te bucuri de mese și îți poate afecta starea generală, nutriția și bunăstarea.

2.  Pierderea stimei de sine

Lipsa dinților din față poate fi foarte jenantă și  vă poate împiedica să zâmbiti. Acest lucru îți poate afecta încrederea și stima de sine, restrictionându-ți viața socială

3. Îmbătrânirea prematură

Când dinții lipsesc, osul maxilarului începe să se micșoreze, iar mușchii feței încep să se lase. Acest lucru îți va schimba forma feței. S-ar putea să dezvolți obrajii înfundați și un maxilar în retragere, făcându-te astfel să arăți mai bătrân decât ești de fapt.

4. Deteriorarea dinților rămași

Una dintre cele mai grave efecte ar fi faptul că de la acel dinte lipsă încep problemele în lanț. Dinții se mențin unul pe altul pe loc. Când un dinte lipsește, dinții adiacenți dintelui lipsă încep să se deplaseze spre spațiul liber. Această mișcare a dinților va afecta modul în care toți dinții tăi mușcă împreună. Dinții care nu mușcă împreună în mod corespunzător pot să se ciobească si să se uzeze agresiv.

 5. Dureri de cap cronice

Dinții care nu mușcă împreună în mod corespunzător pot duce, de asemenea, la probleme cu articulația maxilarului. Problemele cu articulația maxilarului vă pot provoca dureri cronice de cap şi coloană.

 6. Boli ale gingiilor (parodontoză, sau boala parodontală)

Când dinții s-au mișcat, devin mai dificil de curățat. Acest lucru poate duce la boli ale gingiilor, mai multe carii și pierderi suplimentare ale dinților. Parodontoza vă poate afecta, de asemenea, sănătatea generală. Studiile științifice au arătat că boala severă a gingiilor este asociată cu bolile de inimă.

Când ar trebui să-ți înlocuiești dinții lipsă?

Majoritatea stomatologilor recomandă ca atunci când pierzi un dinte să fie înlocuit în 3 luni, deoarece osul maxilarului începe să se micșoreze curând după aceea.

Odată cu creșterea pierderii osoase a maxilarului, devine mai complicată (și de cele mai multe ori mai costisitoare) înlocuirea dintelui lipsă cu un implant dentar.

Mulți pacienți ajung în cabinetul dentar cu probleme complexe, care ar presupune multiple ședințe de tratament, în urma cărora aceștia ar deveni purtători de proteze mobile. Desigur, toți pacienții potențiali sau deja purtători de proteze mobile își doresc o dantură fixă, care să asigure stabilitate în masticatie, siguranță și încredere în viața socială, dar fără o așteptare îndelungată sau costuri foarte mari.

Tehnologia și descoperirile din sfera implanturilor dentare s-au îmbunătățit în ultimii ani, așa că, în prezent, chiar și persoanele care au foarte mulți dinți compromiși pot beneficia de implanturi dentare, chiar dacă au pierdut foarte mult os (resorbție osoasă).

Dantura complet refăcută într-o singură zi, chiar dacă sunt foarte mulți dinți compromiși? Este posibil așa ceva?

Aceste deziderate, de a le oferi pacienților dinți ficși, au stat la baza studiilor din ultimii 20 ani din diverse clinici de implantologie de renume, studii care au dus la perfectarea unui sistem deja aplicat și verificat, numit FAST & FIXED.

Astfel, pacientul nu trebuie să mai aștepte luni la rând stânjenit, din cauza spațiilor rămase în urma pierderii dinților. El pleacă din cabinetul stomatologic încrezător, cu zâmbetul larg, datorită unei danturi noi fixe.

Implanturile dentare Fast&Fixed de la Bredent, sunt cea mai modernă și sigură metodă de reconstrucție totală a danturii.

În ce constă sistemul de implanturi rapide Fast & Fixed?

 1. Într-o SINGURĂ ședință se îndeparteaza dinții compromiși
 2. Se fixează șase implanturi pentru maxilarul superior
 3. Se fixează patru implanturi pentru mandibulă
 4. Se elaborează o lucrare fixă, estetică, funcțională pe care pacientul o poartă 3-6 luni.
 5. În această perioadă implanturile se integrează, iar lucrarea purtată pe acestă perioadă ajută pacientul și medicul la realizarea unei lucrări definitive în conformitate cu dorintele estetice ale pacientului, dar și echilibrată din punct de vedere al funcțiilor de masticație și fonație.

Astfel, îți recapeți zâmbetul într-o singură vizită la cabinetul stomatologic și pleci acasă cu o dantură perfect funcțională recăpătându-ți încrederea și stima de sine.

Detalii caz clinic: https://dentcomplet.ro/portfolio/caz-clinic-implanturi-si-lucrari-fastfixed/

Care sunt avantajele folosirii sistemului de implanturi SKY Fast & Fixed Bredent?

Firma germană BREDENT a perfectat acest sistem unitar de implanturi, conexiuni de amprentare și bonturi speciale de ancorare a lucrărilor fixe finale.

 • Tratament într-o singura zi: extracții și dinti ficși cu care pacienții pot mastica imediat după operație (alimente moi în primele luni).
 • Rezultat 100% estetic: pacienții își pot relua viața socială într-un timp record.
 • Costuri mai reduse decât procedurile clasice.
 • Perioade mai scurte de vindecare:  Fast & Fixed asigură recuperarea și funcționalitatea totală în numai 24 de ore.
 • Evitarea complicațiilor: fară intervenții laborioase de adiție osoasă.

Detalii caz clinic:https://dentcomplet.ro/portfolio/caz-clinic-parodontita-cronica-agresiva-generalizata-si-implanturi-in-24-ore/

Cum se realizează implantarea și protezarea într-o singură ședința cu sistemul de implante Fast & Fixed?

 1. Procedurile de extracție, implantare și restaurare temporară se fac într-o singură operație pe parcursul unei singure zile.
 2. Sistemul prevede aplicarea unor implanturi angulate, care folosesc la maxim oferta osoasă existentă a pacientului, evitând astfel anumite zone de risc, adică golul dat de sinusul maxilar sau canalul unui nerv la mandibulă. Aceste elemente au impus, în tehnicile clasice, realizarea unor intervenții suplimentare de adiție osoasă sau ridicare de sinus (sinus lift).
 3. Execuția puntii provizorii, perfect pasivă, fără tracțiuni pe implanturi, se realizează în aproximativ 2 ore.
 4. Posibilitatea de planificare exactă, anticipată, a timpului și a costurilor pentru medic cât și pentru pacient. Elimină riscul de a apărea probleme neprevăzute în timpul vindecării.

Cât costă un implant dentar în toată gura în România?

Întrebarea e una generalistă, deoarece prețul unui tratament cu implanturi dentare complete este influențat radical de mai mulți factori, este unul individual pentru fiecare pacient și comunicat doar după un consult de specialitate, însă pentru a vă face o idee putem să vă dăm niște intervale pentru a vă ghida decizia.

Astfel, prețurile încep de la 3000 de euro pe arcadă și pot ajunge până la 4500-5000 de euro, în funcție de complexitate.

De ce să vă puneți un implant dentar în România?

În ultimii ani, România s-a conturat ca o destinație de top pentru turismul stomatologic și atrage anual pacienți din întreaga lume. Procedurile de tratament stomatologic sunt la costuri mult mai mici decât în țări precum Marea Britanie, Germania, Italia, Austria, Franța etc.

Clinica Dent Complet Mărăști din Cluj-Napoca

Avantajele tratamentelor stomatologice în România:

 • Prețul tratamentului stomatologic e mult mai scăzut, aproape jumătate din cât ai plăti în alte țări.
 • Personal amabil, vorbitor de limba română (fără bariere lingvistice pentru a înțelege planul de tratament) și servicii de calitate.
 • Facilități moderne care folosesc cea mai recentă tehnologie. De exemplu, în Cluj-Napoca, sunt clinici moderne care efectuează proceduri stomatologice complexe, la aceleași standarde ca în Europa de Vest, interioare cu aspect modern, echipamente medicale de top.
 • Calitatea serviciilor stomatologice din clinici este conformă cu orice standard occidental.
Clinica Dent Complet Mărăști din Cluj-Napoca

Așadar, de ce să plătești mai mult, când ai putea beneficia de tratament de înaltă calitate, la prețuri mult mai mici, cu o vizită, ACASĂ, în țara ta?

Telefon/whatsapp: +40 741 263 646

Facebook: Dent complet

You Tube: Dent Complet

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

luton airport

Probleme mari la aeroportul Luton: zborurile au fost anulate timp de două ore, după ce pista s-a ”topit”

recensamant

Stați în străinătate și nu v-ați recenzat? Lămuriri despre existența unor sancțiuni contravenționale – interpelare în Parlament