in

Supermarketuri goale în Anglia, guvernul cere ajutor armatei. Lipsesc 100.000 de șoferi

Supermarketuri goale în Anglia, guvernul cere ajutor armatei. Lipsesc 100.000 de șoferi

Rafturi pe jumătate goale, produse puține. În unele zone ale Regatului Unit, Brexit, pandemia și numărul mare de cetățeni obligați să se izoleze pentru că au intrat în contact cu un caz de Covid au avut un impact mare asupra distribuției de alimente și produse de bază.

Impactul este atât de mare încât armata este gata să ia măsuri pentru a debloca situația.

Problema este lipsa șoferilor de camion, cu 100 de mii mai puțini decât în ​​perioada pre-Covid, conform datelor de la Road Haulage Association (RHA), asociația transportatorilor.

Lipsesc 100.000 dintr-o forță de muncă totală de 300.000 de șoferi.

Potrivit presei britanice, cei care lipsesc la apel sunt în principal cetățeni din Europa de Est care, cu restricțiile de călătorie cauzate de virus și Brexit, au optat pentru alte țări.

Anglia: Supermarketuri cu rafturile goale. Criză de personal și de șoferi, din cauza impunerii izolării. 1,7 milioane de oameni sunt în carantină

Un purtător de cuvânt al Downing Street a confirmat că intervenția militară este una dintre opțiunile luate în considerare pentru a face față situației.

Potrivit principalelor lanțuri de supermarketuri din țară, situația este gravă: “Abia ne putem ține capul deasupra apei ” a explicat Chris Hall, șeful logisticii Asda.

Pe frontul militar, două mii de șoferi ai Royal Logistics Corps ar fi gata să intervină.

Pentru a accelera operațiunile, acestea ar putea fi trimise în diferite zone ale țării și să rămână în hoteluri și pensiuni.

Pandemia a blocat examenele de licență și potrivit RHA mii de viitori șoferi de camioane așteaptă testele pentru a obține documentele necesare desfășurării activității, dar nu suficient pentru a face față penuriei.

„Intervenția armatei este o soluție pe termen scurt”, a subliniat un purtător de cuvânt al asociației. “Trebuie să ne întrebăm cum să atragem șoferii de care avem nevoie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]

tarife roaming

Vești proaste: sunt reintroduse tarifele de roaming. Vodafone și EE au anunțat noile tarife

dosarul 10 August

Trei ani de la protestele din Piața Victoriei. Ministrul Justiției promite: dosarul ”10 August” va fi soluționat