in

Plafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea în această vară, milioane de gospodării vor plăti mai puțin

facturi gaz ukPlafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea cu 7% în această vară, ajungând la echivalentul a 1.568 de lire sterline pe an, după o scădere a prețurilor en-gros la gaze. Stabilit de autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, plafonul reflectă factura medie anuală pentru 29 de milioane de gospodării care utilizează două tipuri de combustibili și intră în vigoare din iulie până la sfârșitul lunii septembrie.
>>> O treime din contoarele inteligente de uz casnic nu funcționează corect, unele gospodării acumulează datorii

Plafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea în această vară

Stabilit trimestrial, plafonul va scădea cu 122 de lire sterline în iulie, de la nivelul actual de 1.690 de lire sterline, cu aproximativ 500 de lire sterline mai puțin decât plafonul din anul precedent, ceea ce va reduce presiunea asupra finanțelor gospodăriilor. Cu toate acestea, plafonul este cu peste 400 de lire sterline mai mare decât era în urmă cu trei ani, înainte de criza energetică, scrie The Guardian.

Secretarul pentru securitate energetică, Claire Coutinho, a apreciat scăderea plafonului de preț ca fiind o dovadă a faptului că presiunea asupra cheltuielilor gospodăriilor scade în perioada premergătoare alegerilor generale.

De asemenea, ea a afirmat că planurile laburiștilor de a înființa o companie de stat Great British Energy, care să se concentreze pe energiile regenerabile, ar “crește facturile și impozitele”.

Dar secretarul pentru securitate energetică, Ed Miliband, a declarat: “Numai conservatorii lui Rishi Sunak ar putea să se uite la facturile la energie care sunt în continuare cu sute de lire sterline pe an mai mari decât înainte de criză și să le numească vești bune.”
>>> Studiu în Marea Britanie: de ce mașinile electrice sunt mai periculoase pentru pietoni

Facturile mai mari ca în 2021

Scăderea plafonului lasă facturile cu peste 400 de lire sterline mai mari decât nivelul de 1.154 de lire sterline din vara anului 2021. Prețurile cu ridicata la gaze au început să crească brusc în acel an și au urcat vertiginos după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina la începutul anului 2022.

De atunci, facturile au scăzut de la vârful lor din 2023 – când plafonul a ajuns la 4.279 de lire sterline, dar guvernul a subvenționat facturile pentru a le menține la 2.500 de lire sterline. Cu toate acestea, ele rămân peste nivelurile de dinainte de criză, ceea ce înseamnă că se așteaptă ca milioane de gospodării să rămână în sărăcie de combustibil.

Directorul executiv al Citizens Advice, Dame Clare Moriarty, a declarat: “Veștile de astăzi vor oferi un mic confort gospodăriilor care încă se confruntă cu presiunile legate de costul vieții. Scăderea plafonului de preț al energiei reduce ușor facturile, dar datele noastre ne spun că milioane de persoane au intrat în roșu sau nu reușesc să își acopere costurile esențiale în fiecare lună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român stabilit în Marea Britanie îndeamnă conaționalii să se întoarcă acasă: „Nu mai e de stat aici” – VIDEO

Românul care a violat o femeie în Burnt Oak, prins de poliție datorită cardului pe care l-a folosit într-un magazin de pui