in

Pensia de stat va avea o creștere uriașă – pensionarii ar putea primi peste 11.000 de lire sterline în plus

Pensia de stat ar putea crește

Pensia de stat va crește din nou cu o sumă uimitoare anul viitor, după ce a crescut cu 10,1% în aprilie. Salariile din Marea Britanie au crescut cu un ritm anual record de 7,8% între aprilie și iunie, cea mai mare rată anuală de creștere de la începutul recordurilor comparabile în 2001.
>>> Cutremul imobiliar în Marea Britanie: numărul proprietarilor care vând crește pe măsura creșterii ratele ipotecare

Pensia de stat va crește din nou

Noile cifre, publicate astăzi de Oficiul pentru Statistică Națională (ONS), au alimentat speculațiile că pensia de stat ar putea crește mai repdede decât în ​​funcție de inflație.

Inflația din Marea Britanie s-a redus, dar rămâne relativ ridicată, la 7,9% în anul până în iunie.
>>> Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline

Între timp, creșterea veniturilor medii a fost pe o tendință ascendentă, stimulată pe măsură ce ofertele de plată din sectorul public, inclusiv plățile unice, sunt reflectate în cifrele finale.

Helen Morrissey, șeful analizei de pensionare la Hargreaves Lansdown, a declarat: „Având în vedere cât de mare a fost inflația în ultimele luni, este tentant să ne gândim că aceasta va fi cifra utilizată pentru calculul creșterii pentru pensia de stat în acest an. S-ar putea să nu vedem creșterea îngrozitor de mare a pensiilor de stat pe care am văzut-o anul trecut (10,1 la sută), dar ceva de aproximativ șapte la sută nu este exclus.”
>>> Mii de familii din Marea Britanie vor primi vouchere de supermarket de 100 de lire sterline

Cu cât ar putea crește pensia

O creștere de șapte la sută ar împinge noua pensie de stat completă la peste 11.400 de lire sterline pe an. O creștere de 8,2% ar duce la o creștere de aproximativ 11.470 de lire sterline.

Doamna Morrissey a spus: „Acest lucru ar fi binevenit de pensionari care s-au luptat cu creșterea costurilor, dar se adaugă la necazurile guvernului care încearcă să găsească o modalitate de a controla creșterea costurilor pensiilor de stat. Pe măsură ce sistemul continuă să scârțâie sub presiune, este timpul pentru o revizuire a modului în care funcționează pensia de stat.”

Steve Webb, partener la LCP, a declarat: „Se pare foarte probabil ca creșterea pensiilor să fie mult mai mare decât se aștepta la momentul bugetului din martie 2023”.
>>> Alertă economică: bomba cu ceas a datoriilor lovește 8 milioane de persoane în Marea Britanie

Pensia de stat va crește – „Deși inflația este în scădere, ritmul de creștere a câștigului mediu s-a îndreptat în sus și este probabil să fie factorul cheie în determinarea creșterii pensiilor de stat pentru anul viitor.”, a mai spus Webb.

OBR și-a asumat o creștere de 6,2% în cadrul Perspectivelor economice și fiscale 2023, publicat împreună cu Bugetul din martie 2023.

Potrivit LCP, dacă creșterea medie a câștigurilor ar fi de aproximativ 8,2% atunci când cifrele de luna viitoare vor fi publicate, ar sugera că Trezoreria ar trebui să găsească un plus de 2 miliarde de lire sterline pentru pensionari.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Muncă și Pensii a declarat: „Așa cum este procesul obișnuit, secretarul de stat își va efectua revizuirea anuală statutară a beneficiilor și pensiilor de stat în toamnă, folosind cei mai recenti indici de prețuri și câștiguri disponibili.”, informează GB News.
>>> Britanicii plâng după români, sunt doriți muncitori sub 35 de ani. „Le oferim vize”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Cutremul imobiliar în Marea Britanie

Cutremul imobiliar în Marea Britanie: numărul proprietarilor care vând crește pe măsura creșterii ratele ipotecare

Muncitor furios distruge acoperișul

VIDEO – Un muncitor furios distruge acoperișul cu drujba: „Așa se întâmplă când nu plătești”