in

Vine foamea! Criza de alimente Brexit: Ce trebuie să stocați, în condițiile în care nu există un acord

NO-DEAL BREXIT este acum o posibilitate conturată pentru Marea Britanie la sfârșitul acestui an. Dacă nu se va găsi un acord, va fi criză de aprovizionare în special cu alimente. Ce ar trebui să stocați în cazul unui Brexit fără acord?

Discuțiile comerciale cu privire la Brexit s-au lovit continuu ca de un zid, un acord comercial Brexit fiind din ce în ce mai puțin probabil pe măsură ce termenul limită se apropie.

Ambele părți sunt acum din ce în ce mai conștiente de perspectiva unui Brexit fără acord, întrucât niciunul nu a reușit să ajungă la un compromis în ceea ce privește accesul Marii Britanii la piețele și bunurile UE după sfârșitul acestui an.

Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a declarat că consumatorii ar trebui să fie asigurați că vor continua să aibă acces la o „gamă” de diferite produse după Brexit, potrivit Daily Express.

Departamentul a spus: „Marea Britanie are un nivel ridicat de securitate alimentară, bazat pe o gamă variată de surse, inclusiv o producție internă puternică și importuri din alte țări.

„Acest lucru va continua să fie cazul indiferent dacă plecăm cu sau fără acord.”

La începutul crizei coronavirusului, cumpărătorii s-au agitat în supermarketuri pentru aprovizionări precum hârtie de toaletă și paste. Supermarketurile au fost chiar forțate să raționeze unele articole pentru a se asigura că livrările sunt vândute uniform.

În timp ce s-a dovedit că Marea Britanie a fost alimentată în mod corespunzător pe toată perioada crizei, stocarea este o reacție naturală la incertitudinea extremă.

Un Brexit fără acord va aduce una dintre cele mai incerte perioade pe care Marea Britanie le-a văzut vreodată, iar întrebarea dacă lanțurile de aprovizionare pentru produse alimentare și medicamente vor fi perturbate devine din ce în ce mai relevantă pe măsură ce se apropie termenul limită, scrie Daily Express.

Marea Britanie importă 40% din produsele alimentare, iar aproximativ o treime din totalul alimentelor consumate în Marea Britanie provine din statele membre ale UE, astfel că există o șansă reală de criză alimentară în cazul unui scenariu fără acord anul viitor.

Când Marea Britanie trebuia să părăsească UE în 2019, marile supermarketuri au avertizat Guvernul că un Brexit fără acord va avea ca rezultat rafturi goale.

„Nu este irațional, nu este teamă. [Stocarea] este acum un lucru perfect logic de făcut”, a spus profesorul Clifford Scott, un expert în psihologie colectivă la Universitatea Keele.

Profsorul Tim Benton, expert în sisteme alimentare de la Universitatea din Leeds, a declarat că nu prevede ca Marea Britanie să rămână fără alimente, dar crede că ar putea exista „situații în care nu putem obține în mod fiabil ceea ce ne așteptăm să vedem pe rafturi zilnic. “.

El a spus că cea mai probabilă perturbare va fi cauzată de achizița de panică și a îndemnat oamenii să nu „reacționeze prea mult”.

Cu toate acestea, el a spus că este “aproape inevitabil” ca alimentarea să fie afectată într-un “Brexit dureros

Anul trecut DEFRA a spus că nu poate garanta că prețurile la produsele alimentare vor rămâne aceleași, întrucât se bazează pe o serie de factori precum prețul petrolului și ratele de schimb.

În cazul în care lanțurile de aprovizionare imediată sunt întrerupte din țările UE, guvernul va încerca să aducă alimente din locuri mai îndepărtate, ceea ce va costa aproape cu siguranță mai mult.

Ce ar trebui să cumpăr dacă trebuie să fac stocuri? Iată ce spune Daily Express:

Mâncarea cu o durată scurtă de valabilitate este, în mod evident, nerecomandată, deoarece nu va dura mult timp și va trebui consumată nu după mult timp după punerea în frigider.

Trebuie să vă gândiți la produse ambalate, conserve și congelate, precum și produse nealimentare precum hârtie de toaletă, produsele de curățare și articole de toaletă.

– Carbohidrați uscați ca orezul, pastele și cerealele.

– Linte și fasole.

– Legume conserve (morcovi, porumb dulce, mazăre, cartofi).

– Conserve de pește (ton, sardine, hamsii) sau carne.

– Ciorbe, roșii tocate și alte sosuri (piure de roșii).

– Mirodenii, condimente și uleiuri de măsline.

– Măsline conserve, capere murate și ardei iuti.

– Fructe uscate, nuci și dulciuri.

– Cafea și ceai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
britanici şcoala COVID-19

Apel pentru britanici să-și trimită copiii la școală: «Absenţa de la cursuri, mai periculoasă decât COVID-19!»

Consulatul din Londra se inchide

Consulatul din Londra se închide!!! Urgențele se rezolvă la ICR. “Întoarcerea în Romania NU E URGENȚĂ!!!”