in

Camere cu recunoaștere facială în timp real, pe străzile din Londra

Poliția Metropolitană din Londra a anunțat că va instala un sistem de recunoaștere facială în timp real, pentru a îmbunătăți capacitatea ofițerilor de a identifica suspecții căutați în capitala britanică, scrie CNN

Tehnologia va fi implementată în zone unde datele arată că s-ar afla persoane responsabile pentru infracțiuni grave și violențe, precum atacuri cu arme sau exploatare sexuală a copiilor.

Camerele, marcate în mod vizibil, vor fi direcționate doar pentru a scana fețele oamenilor pe măsură ce se apropie, au precizat oficiali londonezi.

Decizia privind utilizarea acestei tehnologii a fost în atenția comisarului informațional al Regatului Unit, care și-a arătat îngrijorarea cu privire la confidențialitate și acuratețe.

Acesta a indicat că tehnologia discriminează femeile și persoanele de culoare – o problemă care a fost documentată de cercetătorii federali din Statele Unite, unde mai multe orașe au interzis utilizarea acestei tehnologii.

„Tehnologiile de acest tip pot fi excesiv de invazive în viața de zi cu zi a oamenilor și riscă să afecteze încrederea nu numai în tehnologie, ci și în modul de acțiune al poliției”, a declarat la acea dată Elizabeth Denham, comisarul informației din Marea Britanie.

Poliția britanică ne învață cum să reacționăm în caz de atentat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Week-end violent la Londra. Împușcături și înjunghieri în mai multe zone. Un mort și mai mulți răniți

„Pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile”, noua moneda de 50p emisă pentru Brexit