in

Avertisment MoneyGram de Ziua Îndrăgostiților: Nu vă lăsați înșelați de escroci „în căutarea dragostei”

Milioane de adulți din Marea Britanie se pregătesc pentru a sărbători ziua cea mai romantică a anului, 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților. MoneyGram, liderul transferului internațional de bani și servcii de plată, avertizează consumatorii să fie atenți la cei care vor să îi înșele pretinzând că sunt în căutarea dragostei.

„Escrocii site-urilor cu profil matrimonial, videochat, bloguri, rețele de socializare vor să ademenească victime cărora le spun că sunt în căutare de relații. De obicei, aceștia pretind că sunt în călătorie de lucru în străinătate, dar în realitate deja locuiesc acolo. De obicei, sunt vizate persoane divorțate, văduve su cu dizabilități”, se arată într-un comunicat al MoneyGram.



„Escrocheriile sunt de obicei începe on-line, iar escrocul pretinde că s-a îndrăgostit de victimă”, a exemplificat Kim Garner, senior vice-președinte pe probleme de securitate la nivel mondial al MoneyGram.

“După ce a câștigat încrederea victimei, escrocul îi va cere să trimită bani prin intermediul unui transfer bancar – va fi invocată astfel necesitatea unui anumit tip de taxe de urgență, vamale sau chiar costuri de călătorie, pentru a-i câștiga încredere. O dată ce victima apucă să trimită banii, nu va mai auzi niciodată de cel care i-a cerut.”

Semne care vă arată că sunteți pe punctul de a fi înșelat:
• conversații online pline de erori gramaticale și de ortografie;
fotografie de profil care nu se potrivește cu presupusa vârstă sau etnie a individului/individei;
• persoana refuză să furnizeze informații de contact sau pretinde că nu are un telefon;
• “relația ” se mișcă foarte repede;
tema banilor apare foarte repede.

“Fiți atenți la aceste semne și fiți circumspecți dacă mirosiți o înșelătorie”, a mai spus Garner. Ascultați-vă instinctele și nu trimiteți niciodată bani pentru cineva pe care nu îl cunoașteți sau cu care nu v-ați întâlnit.”

MoneyGram recomandă consumatorilor să își păstreze banii câștigați în propriile buzunare și să urmeze calea celor trei „R”: recunoaștere, reacție, raportare.

• Recunoașterea : consumatorii trebuie să își dea seama atunci când cineva le cere să trimită bani prin intermediul unei rețele de transfer, pentru că escrocii solicită de cele mai multe ori aceste metode, știind că banii o dată trimiși nu mai pot fi recuperați;

• Reacție: când este identifică o înșelătorie, consumatorii trebuie să pună imediat capăt oricărei tranzacții sau conversații – inchizi telefonul, șterge e-mailul sau orești mesajele pe chat și așa mai departe;

• Raportarea: raportezi înșelătoria poliției locale sau la Action Fraud, telefon 0300 123 2040.

În cazul în care consumatorii cred că MoneyGram a fost utilizat pentru a transfera astfel de sume, trebuie să apeleze 0800 026 0535. Începând cu jumătatea anului 2010, MoneyGram a ajutat la prevenirea unor fraude de milioane de lire la nivel global.

Nu fi următoarea victimă!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românce arestate pe Heathrow pentru traficarea a 13 iguane dintr-o specie protejată

Idei pentru cereri în căsătorie de Valentine’s Day de la My Ferry Link