in

Dragoste în vremea pandemiei. Se poate răspândi coronavirus prin sex?

Dragoste în vremea pandemiei. Pe măsură ce coronavirus continuă să se răspândească în lume şi să ucidă mii de oameni în fiecare zi, organizațiile de sănătate publică sunt extrem de active și publică tot felul de sfaturi despre ce putem face pentru a nu ne îmbolnăvi. Trebuie să ne spălăm pe mâini măcar douăzeci de secunde, să rămânem izolaţi în case şi să ieşim doar dacă este imperios necesar, să păstrăm distanța față de ceilalți oameni. Cuplurile au, însă, şi alte curiozităţi: ce înseamnă coronavirus pentru viața lor sexuală? Se transmite virusul prin sex?

The Guardian a vorbit cu trei experți despre cele mai presante întrebări despre intimitate în timpul pandemiei.

Covid-19 este transmisibil sexual?

Dr. Jessica Justman: Nu vedem tipare care ar putea indica transmiterea sexuală. Se răspândește în principal prin picături de salivă. Și atingerea suprafețelor contaminate este considerat a fi modul secundar de transmitere.

Dr. Carlos Rodríguez-Díaz: Nu există dovezi că acest virus poate fi transmis prin contactul vaginal sau anal. Cu toate acestea, sărutul este o practică foarte frecventă în timpul sexului, iar virusul poate fi transmis prin salivă. Prin urmare, virusul poate fi transmis prin sărutare. Există, de asemenea, dovezi de transmitere oral-fecală a Covid-19 și asta implică faptul că analingus poate reprezenta un risc pentru infecție.

Deci, este bine să facem sex?

Dr. Justman: Dacă dvs. sau partenerul dvs. sunteți un caz Covid-19, sfatul este să vă îndepărtați unul de celălalt pe cât posibil.

Dr. Marcus: Dar pentru persoanele care nu au simptome și nu s-au expus, petrecând majoritatea timpului în casă, cred că este o altă poveste. Dacă locuiți cu partenerul sexual și nu aveți niciun simptom sau expunere probabilă, relațiile sexuale ar putea fi de fapt o modalitate foarte bună de a vă distra, de a vă conecta și de a calma anxietatea în acest timp potențial stresant.

Relații sexuale cu parteneri noi?

Dr. Marcus: Recomandarea este să încercăm să rămânem acasă cât mai mult timp cu putinţă și să interacționăm cu adevărat cu alţi oameni doar pentru lucruri esențiale, cum ar fi procurarea produselor alimentare. Și chiar și atunci când facem asta, încercați să păstrați o distanță fizică de aproximativ doi metri față de alte persoane. Cu siguranță asta ar face sexul o provocare!

Dr. Rodríguez-Díaz: Relațiile sexuale noi ar trebui să iasă din discuţie în următoarele săptămâni, dar alte forme de exprimare a erotismului, cum ar fi sextingul, apelurile video, citirea de cărţi erotice și masturbarea pot fi opțiuni.

Alte subiecte pe această temă:

Cum pot fi păstrate curate jucăriile sexuale?

Rodríguez-Díaz: Folosind doar săpun și apă.

Nu știm cât va dura această pandemie. Ce îi puteţi spune cuiva care este singur acum și nu dorește să aștepte luni înainte să poată avea relaţii sexuale?

Rodríguez-Díaz: Practicați distanțarea socială şi asigurați-vă că și persoanele pe care le cunoașteți o practică. Cu cât o vom face mai devreme, cu atât vom vedea o scădere a noilor infecții și cu atât vom putea socializa din nou altfel decât online sau prin telefon. În loc să ne concentrăm asupra viitorului, trebuie să ne concentrăm asupra prezentului.

• Folosește aceste câteva săptămâni pentru a-ți canaliza energia, a te explora, poate acum este momentul să te gândești mai bine ce vrei. Şi poate fi o oportunitate excelentă de a explora alte moduri de a interacționa cu parteneri sexuali noi, pe care îi poţi întâlni online, prin sexting sau prin apeluri video.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza coronavirus: În Marea Britanie s-au înregistrat mai puține decese decât în ziua precedentă. Numărul morților a ajuns la 465

Medic disperat din România

Medic disperat din România: „Mi-am cumpărat mască de protecție pentru zugravi, de la un magazin de bricolaj. Va fi jale pe litoral”