in

Primul cyborg recunoscut în Marea Britanie vizitează România


Neil Harbisson este primul cyborg recunoscut și atestat de autorități, prin emiterea unui document care-i atestă identitatea.Harbisson se va afla în România pe Scena Principală a celei de-a 6 ediții a Internet & Mobile World, din București, din 4-5 octombrie 2017, Romexpo.

Neil Harbisson s-a născut în Marea Britanie cu acromatopsie, o afecțiune rară care constă în incapacitatea de a distinge culorile. Neil și-a petrecut copilăria și adolescența în Spania.

El putea percepe doar imagini în alb și negru, până când un cibernetician i-a implantat o antenă în craniu, cu ajutorul căreia percepe culorile prin sinestezie. Mai exact, fiecărei culori îi sunt asociate unde sonore în funcție nu doar de culoare, dar și de saturație, intensitate etc.

Cu ajutorul antenei, Neil poate percepe prin unde sonore culori vizibile și invizibile, de tip infraroșii și ultraviolete.

Conexiunea la Internet a antenei îi permite să primească informații despre culori din afară spațiului terestru, precum și imagini, videoclipuri, muzică sau apeluri telefonice direct în cortex prin dispozitive externe, cum ar fi telefoanele mobile sau sateliții.

Harbisson spune că a asimilat identitatea de cyborg și atât mintea, cât și trupul sau sunt părți ale unui tot cibernetic.

Din perspectiva sa, el nu folosește tehnologia, ci afirmă că el este tehnologie pentru că antena nu este detașabilă, ci o extensie a corpului sau, Neil Harbisson este recunoscut ca cyborg în documentele emise de Marea Britanie.

La IMWorld 2017, Neil Harbisson va vorbi despre renașterea speciei umane, prin transformarea acesteia în parte integrantă a corpului, oferindu-i simțuri suplimentare față de cele dobândite la naștere.

Sursa: tion.ro
ALERTĂ economică! Prețurile din Marea Britanie cresc mai repede decât se aștepta

Cum își bat proprietarii din Londra joc de români. Zeci de bărbați dormeau într-o casă cu trei camere