Menu
in

Singurul fotbalist român din Premier League, tot mai aproape de revenirea pe gazon

Singurul fotbalist român din Premier League, tot mai aproape de revenirea pe gazon

Florin Andone, singurul fotbalist român din Premier League, este tot mai aproape de revenirea pe teren.

Atacantul în vârstă de 27 de ani și-a reluat în luna decembrie antrenamentele individuale, după o accidentare gravă care l-a ținut departe de gazon mai bine de jumătate de an.

Florin Andone a fost operat la ligamentele încrucișate și abia la mijlocul lunii decembrie a putut să revină la antrenamente.

În perioada următoare, el se va alătura antrenamentelor cu colegii, iar în luna februarie este așteptat să revină pe teren.

“Florin Andone a avut o intervenție chirurgicală și trebuie să se recupereze. Muncește foarte mult pentru a reveni pe teren. Operația la genunchi a fost complicată, astfel că trebuie să îi acordăm timp de recuperare și să ne asigurăm că se va întoarce tot mai puternic pe teren”

a spus antrenorul Graham Potter în urmă cu câteva săptămâni despre situația lui Andone.

Recuperarea a decurs cum trebuie și el a intrat în linie dreaptă înaintea revenirii pe teren.

Accidentarea s-a produs pe 14 iunie, în perioada în care atacantul era împrumutat la Galatasaray Istanbul. Atunci, el s-a accidentat într-o partidă cu Rizespor. Ulterior, el a revenit la Brighton pentru că turcii nu au dorit să achite clauza de transfer definitiv.

Florin Andone o prinde pe Brighton într-o situație delicată

Brighton & Hove are nevoie ca de aer de un jucător care să o scoată din zona retrogradării. În acest moment, echipa este pe locul 17, prima deasupra liniei.

Totuși, specialiștii o creditează pe Brighton cu șanse mari să se salveze de la retrogradare. Cota ca Brighton să retrogradeze este de 4.50, în timp ce cea oferită pentru salvare este de doar 1.17. Cotele sunt preluate din oferta 888sport, unul dintre cei mai apreciați operatori din întreaga lume, care impresionează și prin gama variată de pariuri sportive live, antepost și speciale.

Pe de altă parte, forma în care se află Brighton nu este deloc bună. Echipa nu a mai câștigat de opt etape în Premier League. Mai mult, în ultimele 15 etape are o singură victorie.

Andone are șanse să joace în acest sezon

De forma slabă în care se află Brighton poate profita inclusiv Florin Andone. Jucătorii din linia ofensivă nu se descurcă prea bine, iar echipa are nevoie de un om de gol.

Golgheterul lui Brighton este francezul Neal Maupay, care a punctat de 6 ori în 15 partide. În schimb, Danny Welbeck și Aaron Connoly au doar 2 reușite.

Atacantul român trebuie să-și revină însă rapid atât din punct de vedere fizic, cât și sportiv.

El a fost împrumutat în septembrie 2019 la Galatasaray, dar nici aici nu s-a impus, reușind să înscrie doar 2 goluri în 9 partide din prima liga a Turciei.

Pentru Brighton, Andone a disputat 26 de meciuri în Premier League, în care a marcat de 4 ori.

Brighton l-a cumpărat pe Andone în vara anului 2018 pentru 6 milioane de euro, de la Deportivo la Coruna.

Florin Andone s-a simțit cel mai bine în Spania

Plecat din România încă de la o vârstă fragedă, Florin Andone a crescut în Spania, unde s-a mutat alături de familie.

El a început așadar fotbalul în Spania și a jucat la începutul carierei pentru echipe precum Castellon, Villarreal II și Atletico Baleares.

Ascensiunea sa a început însă la Cordoba, echipă pentru care a marcat 5 goluri în prima ligă, în sezonul 2014/2015. Cordoba a retrogradat în acel sezon, dar Andone a continuat să înscrie la foc automat în liga a doua din Spania, fiind golgheterul echipei, cu 21 de reușite în 36 de meciuri.

Prestația foarte bună de la Cordoba i-a adus lui Andone transferul la Deportivo la Coruna, în vara anului 2016, pentru 4 milioane de euro.

În primul sezon la Deportivo, Andone a marcat 12 goluri, iar în al doilea a punctat de 7 ori. Echipa a retrogradat însă, astfel că a venit transferul în Anglia, la Brighton & Hove.

Evoluțiile bune din Spania l-au adus pe Andone și la naționala României, pentru care a debutat cu gol în 2015, într-un meci amical contra Italiei.

Totuși, evoluțiile ulterioare în “tricolor” au fost sub așteptări, atacantul având un total de 2 reușite în 25 de meciuri. Celălalt gol a fost marcat în septembrie 2019, în înfrângerea suferită de naționala României contra Spaniei, scor 1-2.

Andone impresionează totuși prin forță și fizicul său și este considerat un jucător destul de dur de adversari. El obișnuiește să facă pressing și nu le dă timp de respiro jucătorilor adverși, lucru apreciat de toți antrenorii cu care a lucrat. Din acest motiv, revenirea sa este așteptată cu bucurie de antrenorul lui Brighton, Graham Potter, care are nevoie de un om capabil să pună presiune pe echipele adverse.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version