Alexandra Dăriescu, prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall, va concerta din nou în celebra sală de concerte londoneză, alături de Royal Philharmonic Orchestra, pe 19 aprilie 2015.
Alexandra Dăriescu va cânta în cadrul Galei Ceaikovski, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Grzegorz Nowak, se arată pe pagina oficială royalalberthall.com. Cu acest prilej, Alexandra Dăriescu va interpreta Concert pentru pian nr. 1 de Piotr Ilici Ceaikovski.
Potrivit Mediafax, Alexandra Dăriescu a devenit în vara anului 2013, la numai 27 de ani, prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall, pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, la eveniment fiind prezenți și membri ai Casei regale a României.
“Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbește cu publicul prin intermediul muzicii sale”, spunea la momentul respectiv Rosemary Johnson, directorul executiv al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra.
În noiembrie 2013, Alexandra Dăriescu s-a numărat printre câştigătoarele Women of the Future Awards, o competiție desfășurată anual în Marea Britanie, care premiază cele mai talentate femei tinere, ce reprezintă un model pentru generațiile viitoare.
Alexandra Dăriescu s-a născut în România, a studiat la Iaşi, la Şcoala Pocklington şi la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, în anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distincţie oferită de colegiu.
CD-ul de debut al Alexandrei Dăriescu (Champs Hill Records, 2012) a primit o recenzie de patru stele în BBC Music Magazine şi a intrat în top 10 al celor mai bune albume ale anului la Manchester Evening News. Anul trecut, pianista a susţinut concertul pentru pian “Mesmerism”, compus special pentru ea de Emily Howard. Concertul, distins cu premiul British Composer 2012, a fost transmis de BBC Radio 3. Alexandra Dăriescu a mai interpretat, în premieră, la Londra, “Concertul în stil clasic” de Dinu Lipatti.
De-a lungul anilor, Alexandra Dăriescu a fost premiată cu mai multe distincţii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), premiul Guildhall Wigmore şi premiul de excelență acordat de ambasadorul României la Londra pentru contribuția extraordinară la promovarea imaginii țării noastre în Regatul Unit.