in

200.000 de noi imigranți

Un număr de circa 200.000 de persoane s-a adăugat populației din Marea Britanie anul trecut din cauza creșterii puternice a imigrației nete, potrivit unor date oficiale publicate de Oficiul Național pentru Statistică (ONS). Datele arată că au venit cu 196.000 de persoane mai mult decât au plecat – o creștere cu 20% față de cifra de 163.000 din 2008.



Un total de 567.000 de persoane au venit în Marea Britanie anul trecut, în timp ce numai 371.000 au emigrat. Creșterea se datorează în principal studenților străini, a căror număr a crescut cu 35%, deci nu se datorează imigranților economici. Datele ONS arată că s-a întregistrat o scădere a numărului celor care vin să muncească în UK – anul trecut au fost eliberate cu 14% mai puține vize pentru muncă și a scăzut numărul de National Insurance Number eliberate pentru muncă – dar un număr semnificativ de persoane au venit prin reunirea familiei. Alte date arată că mai mulți est-europeni vin decât pleacă. Imigrația netă (diferența dintre cei care vin și cei care pleacă) din cele opt țări europene care au aderat la UE în 2004 a fost de numai 5.000 anul trecut.

Anglia este acum țara cea mai aglomerată dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene. Are mai multe persoane pe kilometrul pătrat decât Olanda, care timp îndelungat a fost regiunea cu cea mai densă populație de pe continent. Imigrația a crescut populația Marii Britanii cu 1,2 milioane din 2004 și cu trei milioane din 1997. În total, populația, prognozată să ajungă la 70 de milioane până în 2030, este formată acum din 92,9% cetățeni britanici și 7,1% cetățeni străini.

 

Numărul copiilor

Numărul copiilor născuți de mame imigrante s-a dublat în zece ani, arată alte date oficiale date publicității în aceste zile. Circa 24,6% dintre copii născuți în Anglia și Tara Galilor anul trecut aparțineau unor femei care s- au născut în străinătate. Anul trecut s-au înregistrat 174.174 de nașteri din partea mamelor străine, comparativ cu 86.456 în 1998.

 

Cea mai ridicată cifră din UK a fost înregistrată în cartierul Newham, estul Londrei, unde mai mult de trei sferturi – 75,5% – dintre nașteri au aparținut mamelor imigrante, potrivit Oficiului Național de Statistică. Primele trei țări de apartenență a mamelor născute în străinătate care au născut sunt Pakistan, Polonia și India. Un reprezentant al ONS a declarat: “Dacă numărul femeilor născute în străinătate care trăiesc în Anglia și Tara Galilor crește, este probabil ca și numărul nașterilor în rândul acestor femei să crească”.

 

Greaua moștenire

Damian Green, ministrul Imigrației, a spus că guvernul a moștenit de la laburiști un sistem “haotic”, în afara controlului. Damian Green a declarat: “Aceste cifre arată moștenirea privind imigrația lăsată de laburiști care este mai rea decât ne temeam. Sarcina cu care se confruntă noul Guvern este de reducere a numărului pe toate rutele de imigrație. Putem acum vedea cât de necesară este limita noastră propusă în privința imigrației economice”.

Parlamentarul conservator James Clappison a spus: “Aceste cifre sunt un adevărat apel de trezire pentru Coaliție – dacă mai era necesar unul. Imigrația la acest nivel duce la o creștere semnificativă a supraaglomerării țării”.

Sir Andrew Green, președintele Migrationwatch, a spus: “Guvernul trebuie apreciat pentru angajamentul său de a limita imigrația economică din afara UE, dar aceasta poate fi numai o parte din efort. Dacă vrem să stopăm creșterea inexorabilă a populației noastre la 70 de milioane în 20 de ani, din care 68% va fi rezultatul imigrației, imigranții economici ar trebui să plece după patru ani și plecarea lor să fie înregistrată”.

Alp Mehmet, purtător de cuvânt pentru Migrationwatch, a spus: “Guvernul anterior a spus că cifrele imigrației scad, dar este clar că nu era așa. Datele arată foarte clar că numărul imigranților este de fapt în creștere. Cifrele vorbesc de la sine. Evident suntem o destinație atractivă și oamenii doresc să vină aici. Trebuie să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă într-o manieră ordonată și rezonabilă”. Controverse în Guvern

Creșterea imigrației este o mare bătaie de cap pentru noul Guvern care a promis că o va reduce la “zeci de mii”. Guvernul a promis să reducă imigrația netă la sub 100.000. Deja a limitat numărul vizelor de muncă pentru imigranții din afara UE la 24.100, între iunie și aprilie anul viitor – cu 1.300 mai puține față de anul trecut. Însă conform regulilor Uniunii Europene, Marea Britanie nu poate limita imigrația din cadrul Ue. Ministrul Afacerilor Vince Cable, a afirmat din nou că se opune unui plafon pentru imigrația extra-europeană, pentru că asta ar afecta creșterea economică.

Ministrul Afacerilor a comentat cifrele date de ONS cu privire la crepterea imigrației nete la 196.000 anul trecut. El a spus că această creștere nu a fost cauzată de o creștere a numărului de permise de muncă pentru cetățenii din afara Ue, care de fapt a scăzut cu 14%, ci de o scădere semnificativă a numărului celor care părăsesc Marea Britanie, ceea ce nu poate fi influențat printr-un plafon al sosirilor. “Am încredere totală în colegii mei că înțeleg necesitatea unor măsuri de control a imigrației care să susțină recuperarea afacerilor și creșterea economică”, a adăugat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MigrationWatch: Imigranții le fură britanicilor locurile de muncă

Baconschi a redus taxele consulare