După 40 de ani a dezgropat sicriul fiului ei mort la șapte zile. A rămas înmărmurită. Vrea să știe ce s-a întâmplat cu copilul ei

O femeie din Scoția este disperată să afle ce s-a întâmplat cu fiul său, declarat mort la șapte zile de la naștere, în anul 1975. După 40 de ani,  în urma exhumării, a constatat că trupul fiul său nu s-a aflat niciodată în acel mormânt.

Lydia Reid, din Edinburgh, spune că este devastată în urma descoperirii, după ce mormântul fiului ei, Gary, a fost exhumat.
În Cimitirul Saughton, acolo unde ar fi trebuit să se afle îngropat cadavrul copilului, nu au fost găsite rămășițe umane, scrie The Sun. Exhumarea a fost condusă de antropologul medic legist profesor Sue Black, iar raportul a concluzionat că în mormânt nu existau rămășițe umane.

În sicriu a fost găsită o plăcuță, pe care numele copilului era scris greșit, un șal, o căciuliță și o cruce cu o etichetă cu numele Gary. Însă nu exista niciun schelet și niciun semn de descompunere a unui cadavru.

Profesorul Black a declarart: „În cele din urmă, există doar o singură explicație logică posibilă, și anume că trupul nu a fost pus în acel sicriu”. Fiul femeii avea doar șapte zile, când a murit la un spital din Edinburgh, în 1975.

Ea a spus că atunci când a cerut să-și vadă fiul, i-a fost arătat un copil care nu era al ei. Lydia a declarat pentru BBC: „M-am opus, dar mi-au spus că sufăr de depresie postnatală. Acest copil era blond și mare, copilul meu era mic și brunet. Acela nu era fiul meu.”

Lydia, în vârstă de 68 de ani, a desfășurat o campanie timp de ani de zile pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiul ei.

Lydia continuă să suspecteze că organele fiului ei au fost luate fără permisiune, dar nu are nicio dovadă.

„Deci, era lână, bumbac și chiar o cruce mică, toate păstrate incredibil de bine – dar nu existau rămășițe umane. Nu era un copil în sicriu”, a mai declarat antropologul prezent la deshumare.

„Nu există păr în căciuliță; nu există niciun os în interiorul giulgiului sicriului. Nu a fost acolo niciodată”, a concluzionat ea.

Lydia a spus: „Am vrut să dovedesc faptul că nu era acolo. Până când puteam dovedi că nu e acolo, nu puteam lupta să-l găsesc. Vream să mă înșel. Am vrut să mă numesc o femeie bătrână proastă, dar în clipa în care Sue a ridicat șalul din pământ, știam că nu este nimic în el”.

Ea a continuat: „Chiar dacă a fost incinerat, vreau să știu. Chiar dacă se află într-un borcan într-un spital undeva, vreau să știu. Îmi vreau fiul meu înapoi. Dacă nu este posibil, atunci cel puțin să îmi spună li să mă lase în pace”.

Antropologul a spus că trebuie deschisă o anchetă, pentru că ea nu a întâlnit niciodată așa ceva.