Este ziua de naștere a Majestății Sale, Regina Elisabeta II a Marii Britanii

Written by RedactiaZW

Pe 21 aprilie, britanicii, dar și națiunile Commonwealth, sărbătoresc ziua de naștere a Majestății Sale, Regina Elisabeta II a Marii Britanii. Suverana s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, și este regină a șaisprezece state suverane, cunoscute sub denumirea de Commonwealth.

Acestea sunt: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.
A urcat pe tron la 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh din lume. Elisabeta II are cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, depășind-o pe cea a reginei Victoria, la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai săi la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea).

Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta II s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

Regina este monarh constituțional și nu își exprimă opiniile politice în public. Ea are un profund sentiment al datoriei religioase și civice și ia în serios jurământul de la încoronare. Deține rolul oficial de șef al Bisericii Anglicane.

Credința reginei transpare în mesajele anuale de Crăciun difuzate în Commonwealth, cum ar fi cel din anul 2000 când a vorbit despre semnificația teologică a mileniului, cu ocazia aniversării a 2000 de ani de la nașterea lui Hristos.

Elisabeta sponsorizează peste 600 de organizații caritabile. Principalele hobby-uri ale reginei sunt echitația și câinii.

Sursa: Wikipedia

Regina Elisabeta II, în pericol. Era să fie împușcată în curtea Palatului Buckingham

Regina Elisabeta II a Marii Britanii, la 90 de ani

Scriitorul Casei Regale britanice: „Regina s-a ascuns într-un tufiș ca să nu dea ochii cu Ceaușescu”

   

About the author

RedactiaZW