Încă o companie din Marea Britanie își anulează zborurile. Sute de mii de oameni afectați

Compania Monarch, cel mai longeviv operator aerian al Marii Britanii, se află în administrare specială și toate zborurile din și spre Regatul Unit au fost anulate și nu vor fi reprogramate, fiind vorba de peste 300.000 de clienți afectați.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a lansat un program prin care să-i aducă pe clienții acestei companii înapoi în Regatul Unit în următoarele două săptămâni cu 30 de avioane charter.
Toți cei aproximativ 110.000 de pasageri care au zburat spre diverse destinații cu Monarch vor fi aduși înapoi fără să plătească ceva în plus; totodată, nu trebuie să își scurteze șederea programată, potrivit autorității.

Clienții afectați de prăbușirea companiei au fost anunțați să verifice site-ul monacrch.caa.co.uk pentru sfaturi suplimentare și informații referitoare la zborurile de întoarcere în Regatul unit. Site-ul oferă totodată informații pentru pasagerii care și-au făcut rezervări viitoare, dar nu au părăsit încă Regatul Unit.

Monarch are sediul central pe aeroportul London Luton. Compania a fost fondată în 1968 și operează de pe patru alte baze din Regatul Unit: London Gatwick, Manchester, Birmingham și Leeds Bradford. Monarch operează pe mai mult de 40 de destinații din toată lumea.

Ryanair anulează peste 2.000 de zboruri, printre care și Londra-București. Vezi ce curse vor fi anulate

Ryanair schimbă politica privind bagajele pe zborurile sale