in

Autovehiculele înmatriculate în UK vor putea circula pe teritoriul României doar 90 zile într-un an

 



Autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Marea Britanie, Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii, conform unei decizii adoptate în şedinţa de marţi, 24 aprilie, a Guvernului României.

Decizia a fost luată pentru a evita cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare.

Potrivit conducerii Poliţiei Române, în România circulă în prezent peste 45.000 autovehicule înregistrate în alte state, incluzând Marea Britanie, Italia, Spania.

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că, după această perioadă, şoferii nu vor mai avea dreptul să circule în România. Certificatul de înmatriculare şi placuţele vor fi reţinute, iar şoferul va fi amendat. Termenul de 90 de zile va porni din momentul încheierii actului de vânzare-cumpărare a automobilului.

Potrivit experţilor auto, măsura vine să blocheze, practic, circulaţia automobilelor înmatriculate în Bulgaria pe teritoriul României. În prezent există 45 mii de automobile înmatriculate în alte ţări dintre care 19.800 în Bulgaria.

Poliţia va cere documentele maşinii traduse în română de un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată

Iată ce spune comunicatul Biroului de presă al Guvernului României:

«Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului de vânzare-cumpărare, într-un an calendaristic.

De asemenea, o altă prevedere a proiectului de lege menţionează că persoanele cu domiciliul în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat,vor avea obligaţia de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Forța de muncă românească, de șase ori mai ieftină decât media UE

Marea Britanie, în recesiune tehnică