Cum se fac bani pe spatele românilor. Un milionar britanic a construit maghernițe ilegale pe care le închiriază muncitorilor în construcții. „Face bani din mizeria noastră”

Câștigă peste jumătate de milion de lire sterline pe an din închirierea unor maghernițe. Profitând că unii români nu își permit, din cauză că lucrează la negru, să își închirieze o cameră în Londra, proprietarul unui teren le-a oferit o alternativă ceva mai ieftină, însă în niște condiții foarte proaste.

Peste 120 de oameni din Europa de est, majoritatea români, au ales să trăiască în maghernițele lui Gerry Fitzgerald, un britanic de 60 de ani. Acesta a construit, în spatele casei lui de 2 milioane de lire sterline, un adevărat oraș ilegal, scrie Daily Mail.
Potrivit publicației britanice, acesta câștigă în medie 333 de lire sterline de la fiecare locatar pe lună.

O hotărâre judecătorească îl obligă acum pe Fitzgerald să distrugă clădirile și cabanele până la sfârșitul anului, după ce a pierdut recursul de la Înalta Curte împotriva unei hotărâri a consiliului Barnet în care este acuzat de cazare sub-standard.

De cealaltă parte, britanicul a declarat pentru The Sun că toți cei care locuiesc pe moșia sa sunt acolo în mod legal și că plătesc impozite și au asigurare națională.

Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat: „În ianuarie 2016, consiliul a primit o plângere în privința unui număr mare de locuințe care au fost construite pe terenuri virane. După inspectarea proprietății în cauză, ofițerii consiliilor au estimat că amenajarea a găzduit aproximativ 50 de chiriași în clădiri din lemn, cabane și caravane statice”.

Numărul chiriașilor s-a dublat în 18 luni, scrie The Sun.

Un muncitor român care a dorit să își păstreze anonimatul a declarat pentru Daily Mail că lucrează pentru salariul minim 50 de ore pe săptămână și se simte exploatat de proprietar.

Face bani din mizeria noastră”, a declarat românul. „Ne exploatează pentru că știe că nu cunoaștem țara și mulți dintre noi nu cunosc limba engleză. Cine se plânge i se spune să plece imediat”, a mai povestit acesta.

El a mai spus că o cameră cu două paturi costă 400 de lire pe lună, 200 de fiecare muncitor. Românul a afirmat că, neștiind engleza, a plătit de două ori, iar nimeni nu i-a mai returnat banii.

Toată lumea care trăiește în tabără este din Europa de Est, în principal din România, a mai declarat acesta. Tot el a mai spus că oamenilor li se spune adesea să plece fără niciun fel de înștiințare.

Vecinii lui Fitzgerald spun că ceea ce se întâmplă în spatele casei acestuia este „demn de lumea a treia”.

Un vecin a spus: „Nu se pot construi sate minuscule pentru lucrătorii imigranți. Oamenii au nevoie de case reale, nu de magazii.”

Un altul a adăugat: „Este ca în Vestul sălbatic, trebuie să fie 120 de oameni acolo. Dacă lemnul ar lua foc, totul ar fi distrus, aduce oameni, tot români, din aeroport tot timpul.

Se pare că un cuplu de români conduce operațiunea și colectează noi chiriași de la aeroport “tot timpul”.

„Nu aveam unde să stau, așa că un prieten mi-a găsit această locuință. Încercăm să păstrăm cât mai curat posibil, dar nu este ușor. Cabana este foarte mică și este umedă. Există încălzire, dar păturile sunt subțiri, iar baia este crăpată și acoperită de mucegai”, a descris un român condițiile de cazare.

„Bucătăria este bună pentru că are o mașină de spălat și un aragaz, dar este veche și mobilierul este rupt”, a continuat el.

VIDEO – INCREDIBIL. Chirie în Londra: Pentru 1.500 de lire sterline pe lună ai PLOȘNIȚELE incluse în preț

Cum mai locuiesc românii în Londra. 26 de oameni într-o casă cu trei dormitoare. Cea mai ieftină chirie, în BECI!

Proprietarul casei în care trăiau 35 de oameni: „Casa era închiriată de trei români”