Marea Britanie a expulzat ultimul membru al clanului Academia Infractorilor

Ultimul membru al grupării Academia Infractorilor, arestat preventiv în lipsă, a fost adus în România din Marea Britanie, unde a fost prins pe 14 august.

Acesta este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie şi favorizarea făptuitorului.
Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre Huţuleanu Vasile, fost Corman, de 53 de ani, din judeţul Bacău.

Pe numele său, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie calificată, respectiv favorizarea făptuitorului.

“În cursul anului 2011, bărbatul a aderat la un grup infracţional, format din cetăţeni români, majoritatea din judeţul Neamţ. Membrii principali se ocupau de recrutarea şi coordonarea altor membri executanţi, pe care i-ar fi determinat să se deplaseze în străinătate, pentru a comite tâlhării din magazine de bijuterii. În perioada 2011-2014, în calitate de membru al grupării, bărbatul în cauză s-ar fi ocupat de recrutarea şi transportarea membrilor din judeţul Neamţ, precum şi de transportarea, pe teritoriul diverselor ţări europene, a bunurilor furate”, transmite Poliţia Română.

Bărbatul era urmărit şi de autorităţile germane, în baza unui mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea, în cursul anului 2015, a opt furturi, prin folosirea ilegală a unor carduri, precum şi sustragerea, în mod ilicit, a unor bani în detrimentul unor persoane, mai spun poliţiştii.

Membrii grupării “Academia Infractorilor” au fost judecaţi pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca. În noiembrie 2016, liderul grupării a fost condamnat la 24 de ani, alături de el fiind condamnate alte opt persoane, unele la închisoare cu suspendare.

Banda de români cunoscută sub numele de „Academia Infractorilor” a dat mai multe spargeri în magazine de lux din Marea Britanie, paguba ridicându-se la peste trei milioane de lire sterline. Membrii acestui clan erau pregătiți să evite detectarea camerelor de supraveghere, ba mai mult, organizau spargerile în așa fel încât izolau porțiuni de drum pentru a scăpa de eventualii urmăritori.

De asemenea, spărgătorii din „Academia Infractorilor” își îngropau recuzita rămasă în urma infracțiunilor, pentru a evita recoltarea de ADN.

„Academia Infractorilor Români” a fost desființată de DIICOT

„Specializați” în furtul de telefoane mobile la concerte. Vezi ce metode au mai inventat hoții români

Român implicat în furturi de bijuterii de 3 milioane de lire sterline