in

Avocatul răspunde/ 16.05.2011

Tax Credits, ce reprezintă? Cum aplicăm? Ce e de făcut dacă primim un răspuns negativ nejustificat? Începând cu acest număr, voi face referire la beneficiile acordate diferitelor categorii de persoane vulnerabile care trăiesc în UK şi care au nevoie de suport financiar din partea statului.

Tax Credits reprezintă unul dintre principalele pachete de beneficii acordate de statul englez persoanelor calificate din UK şi este compus din 2 elemente: Working Tax Credit şi Child Tax Credit.

Working Tax Credit se acordă persoanelor care au vârsta de minimă de 25 de ani, lucrează cel puţin 30 de ore pe săptămână şi nu câştigă suficient de bine pentru a-şi acoperi cheltuielile de zi cu zi. Aceste condiţii trebuie întrunite cumulativ, cu excepţia situaţiei în care vă exercitaţi calitatea de părinte sau tutore, când vârsta minimă nu reprezintă o condiţie iar numărul minim de ore lucrate săptămânal trebuie să fie 16, nu 30.

De exemplu, dacă aveţi 20 de ani, aveţi un copil şi lucraţi cel puţin 16 ore săptămânal, vă calificaţi atat pentru Working Tax, cât şi pentru Child Tax; dacă nu lucraţi, nu vi se poate acorda decât Child Tax. Suma de bani pe care urmează să o primiţi cu titlu de beneficii diferă în funcţie de mai multe aspecte, ca de exemplu, banii pe care îi câştigaţi din munca pe care o efectuaţi, costurile pe care le aveţi cu privire la creşterea copilului şi aşa mai departe.

Child Tax Credit este un drept pe care îl puteţi exercita, indiferent dacă lucraţi sau nu atunci când aveţi copii sub vârsta de 16 ani sau cu vârsta cuprinsă între 16 şi 20 de ani, dacă aceştia din urmă urmează la zi cursurile unei instituţii şcolare acreditate. Vă puteţi califica pentru Child Tax Credit, chiar dacă sunteţi părinte adoptiv/tutore sau sunteţi responsabil de creşterea şi îngrijirea unui copil. Având în vedere faptul că România este o ţară europeană, regula potrivit căreia copilul /copiii trebuie să locuiască cu familia în UK nu are aplicabilitate în toate cazurile ca de exemplu atunci când aplicantul lucrează sau caută activ un loc de muncă în UK.

Dacă formaţi un cuplu şi traiţi împreună ca atare, trebuie să respectaţi cerinţele legale în materie şi să aplicaţi împreună cu soţul sau partenerul dvs; în caz contrar, se consideră fraudă şi suportaţi consecinţele legale.

Cum aplicăm?

Aplicaţia pentru Tax Credits cunoaşte următoarele etape:

– Contactarea personalului avizat la numărul de telefon 0845 300 3900 şi furnizarea informaţiilor personale de identificare (National Insurance Number, nume/prenume, data naşterii, adresa curentă, adresa anterioară, veniturile înregistrate pe anul trecut sau cât apreciaţi că veţi câştiga în anul curent – dacă sunteţi nou-venit în UK -, numărul de ore lucrate pe săptămână, numele/prenumele copilului/copiilor, vârsta acestora, costurile de îngrijire ca de exemplu plata unei bone sau plata unei grădiniţe/şcoli private, etc)

În urma acestei discuţii veţi fi informat dacă vă calificaţi sau nu pentru Tax Credits şi, dacă răspunsul este afirmativ, funcţionarul respectiv va face un calcul estimativ al sumelor de bani care vi se vor plăti săptămânal.

– Completarea corectă, semnarea şi returnarea formularului care vi se va trimite la adresa la care locuiţi, ulterior discuţiei telefonice la care am facut referire mai sus.

Vă recomand să trimiteţi aplicaţia la adresa indicată prin recomandare (“recorded” sau “special delivery”), chiar dacă plicul nu are nevoie de timbru şi serviciul este gratuit; asta deoarece este indicat să puteţi face dovada faptului că aţi trimis aplicaţia şi data la care aţi făcut-o. Dupa parcurgerea acestor etape, urmează procesarea aplicaţiei care poate dura până la câteva luni. În acest interval de timp, este bine să sunaţi şi să vă interesaţi care este stadiul în care se află.

Înainte de comunicarea deciziei finale, este foarte probabil să primiţi o scrisoare în care să vi se ceară prezentarea, în original a mai multor documente şi dovezi. Este important să răspundeţi acestor cerinţe cât mai precis şi într-in timp cât mai scurt.

În cazul unui răspuns negativ nejustificat, aveţi posibilitatea şi recomand să le solicitaţi, în scris, revizuirea deciziei de respingere a aplicaţiei. în situaţia în care această variantă nu are succes, aveţi posibilitatea să declaraţi apel împotriva deciziei respective.

Pentru nelămuriri sau informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi.

Av. Mihaela Pădure

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Nu uitaţi, Cătălin luptă pentru România!”

Hoţii de la metrou au fost condamnaţi