in

Marea Britanie. Gaura economică provocată de COVID-19, sute de miliarde de lire sterline. „Va trebui să plătim”

Familiile din Marea Britanie vor trebui să plătească suplimentar 125 de lire sterline pe lună, timp de cinci ani, pentru a acoperi gaura de 42 de miliarde de lire sterline provocată de criza COVID-19, avertizează experții în economie.

Institutul pentru Studii Fiscale arată că împrumuturile publice făcute din cauza pandemiei au atins deja nivelurile cele mai mari din istorie care nu pot fi comparate decât de cele din vremea celor două Războaie Mondiale.

ISF avertizează că, cu excepția cazului în care Regatul Unit va fi „norocos”, va trebui să existe creșteri fiscale de peste 42 miliarde de lire sterline pe an în mijlocul acestui deceniu, scrie Daily Mail.

Economia Marii Britanii, scădere istorică de peste 20%. Toate sectoarele economiei au fost afectate

Acest lucru înseamnă că fiecare gospodărie ar trebui să plătească cu 29 de lire sterline pe săptămână mai mult, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de o creștere de 6 pence pentru fiecare contribuabil, cât și o creștere a impozitului pe venit.

IFS a declarat că, odată cu scăderea economiei, ca urmare a restricțiilor, guvernul se confruntă cu o nouă lovitură a veniturilor fiscale care ar putea depăși cu ușurință 200 miliarde de lire sterline.

De asemenea, IFS se teme că șomajul se poate apropia de trei milioane, cel mai mare de la începutul anilor ’90.

Paul Johnson, directorul Institutului de Studii Fiscale, a declarat: „Economia este într-o stare destul de gravă în acest moment, am pierdut mult anul trecut decât în întreaga criză financiară, vom avea noroc dacă menținem șomajul sub 3 milioane, care va fi la cel mai înalt nivel de la începutul anilor ’90.”

„Va fi un preț de plătit în continuare. Trei, patru și cinci ani mai târziu, economia va fi în continuare mai mică decât era. În final, va trebui să plătim pentru asta”, a mai spus el.

Raportul relevă faptul că Guvernul a crescut deja cheltuielile pentru serviciile publice zilnice cu 70 de miliarde de lire sterline, ca răspuns la pandemie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UE vrea să renunțe la carantină. Care sunt planurile europene pentru cei care călătoresc

UE vrea să renunțe la carantină. Care sunt planurile europene pentru cei care călătoresc

Rata șomajului din Marea Britanie, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani