in

Cazurile și decesele de COVID sunt în scădere, în Marea Britanie. Boris Johnson dă speranțe pentru Crăciun

Speranțele pentru un Crăciun fără lockdown au revenit în Marea Britanie după ce cazurile și decesele de COVID sunt în scădere, iar premierul Boris Johnson a anunțat că prioritatea sa este ca familiile să poată petrece sărbătorile liniștite.

Marea Britanie a înregistrat astăzi, 18 noiembrie, alte 19.609 de cazuri noi de Covid-19, în scădere cu 2,2% față de cele 20.051 anunțate ieri și cu 14,6% mai mici decât cifra de 22.950 de miercurea trecută. Au existat, de asemenea, 529 de decese în ultimele 24 de ore, cu 11,5% mai puține decât cele 598 de marți și cu 11,1% mai puține decât cele 595, din urmă cu o săptămână.

Se speră că scăderea săptămânală este un semnal că lockdown-ul național începe să aibă efect, după ce săptămâna trecută infecțiile au continuat să urce în ciuda restricțiilor dure, arată Daily Mail.

Se pare că creșterea de săptămâna trecută a fost cauzată de britanicii care au dat năvală în pub-uri și restaurante înainte de activarea restricțiilor.

Anglia: Vești rele pentru Crăciun. „Lockdown”-ul ar putea fi prelungit, localurile – închise

Prim-ministrul britanic a declarat astăzi că vrea să „permită celor dragi să aibă Crăciunul împreună”, după un an tumultuos, în care familiile au fost separate luni întregi.

Potrivit publicației citată, guvernul face planuri pentru a ridica restricțiile timp de cinci zile, între 24 și 28 decembrie, și să permită reunirea persoanelor din până la patru gospodării pentru sărbători.

Susan Hopkins, șefa Public Health England, a spus că crede că o astfel de relaxare „este posibilă” – deși a avertizat că pentru fiecare zi în are restricțiile vor fi ridicate, va fi nevoie de cinci zile de lockdown pentru remedierea daunelor.

Acest lucru ar putea însemna 25 de zile în plus de lockdown și renunțarea la sărbătoarea de Anul Nou.

Un deputat conservator a avertizat că ar fi mai bine pentru primul-ministru să anuleze Crăciunul și să fie numit „Grinch”, mai degrabă decât să riște o creștere a deceselor din Covid-19, care ar putea să-l zugrăvească drept „Jack Spintecătorul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum au „omorât-o” francezii pe Regina Elisabeta II a Marii Britanii

Cum au „omorât-o” francezii pe Regina Elisabeta II a Marii Britanii

Alegeri parlamentare 2020: ATENȚIE! NU PUTEȚI VOTA DOAR PE BAZA ACTULUI DE IDENTITATE! Ce documente trebuie să prezinte la secția de vot românii din Marea Britanie