in

Românii care au distrus zeci de biserici din Anglia fără să fie prinși timp de doi ani

Un grup de români care fura plumbul de pe acoperișurile mai multor biserici din Anglia a fost condamnat la un total de 22 de ani de închisoare.

Cei patru bărbați au dat lovituri la biserici din Somerset, până în North Yorkshire, într-o perioadă de doi ani care, valoare totală a pagubelor fiind de peste 2 milioane de lire sterline.

În martie anul trecut, poliția a arestat trei dintre bărbați, după o operațiune specializată care a implicat mai multe forțe de ordine.

Cei arestați au fost Paul Buica, 25 de ani, Laurențiu Sucea, 38 de ani, din Birmingham, și Constantin Moțescu, 32 de ani, din Stebbings, Sutton Hill, Telford.

Un al patrulea bărbat, Mihai Birtu, în vârstă de 24 de ani, din Evesham, a fost arestat de polițiști în iulie.

Fără Dumnezeu. Patru români se specializaseră în furturi de la biserici din Anglia

În total, cei patru au distrus 66 de biserici și două foste biserici.

Moțescu și Sucea au fost închiși fiecare șase ani și jumătate. Buică a fost condamnat la șase ani, iar Birtu a fost închis pentru trei ani și șapte luni.

Toate infracțiunile au avut loc între mai 2018 și martie 2020.

Judecătoarea Catarina Sjolin Knight a spus: „A fost o operațiune organizată, sofisticată și persistentă, care a vizat bisericile de la țară din Anglia. Fiecare furt a necesitat o planificare semnificativă și o muncă în echipă. Prejudiciul a fost mare din cauza pierderilor financiare semnificative cauzate de furturi, a impactului asupra comunității locale și a deteriorării bunurilor de patrimoniu.”

Toți cei patru au pledat vinovat la Curtea Coroanei din Lincoln.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Numărul deceselor în Marea Britanie crește înfricoșător. Peste 30.000 de persoane spitalizate. Record de morți și de infectări

Marea Britanie: Poliția lansează acțiuni dure pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Amendați pentru că au mers în grup la McDonald’s