in

Ce a pățit o cumpărătoare într-un magazin românesc din Anglia: „Te-ai șters la nas cu mâna goală… împrăștii mucozitățile pe mâncarea altora”

O româncă din Anglia a povestit, pe Facebook, experiența neplăcută prin care a trecut într-un magazin românesc din localitatea unde stă, în contextul epidemiei de coronavirus și al restricțiilor.

Claudia a povestit pe pagina sa de Facebook modul în care vânzătoarea de la magazinul cu pricina a vrut să o servească deși era evident bolnavă și nici nu purta mască de protecție.

Iată toată povestea:

«Merg azi la magazinul romanesc din orășelul unde locuiesc. De cum am intrat, am observat ca niciuna dintre cele doua vânzătoare nu purta masca, deși pe ușa era stipulat clar că în incinta magazinului masca este obligatorie.

Brent: 14 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor lockdown

„Mă apuc de luat una, alta când aud pe cineva tușind grav: una dintre vânzătoare, fără mască, aplecată și jumătate băgata în galantarul cu carne crudă, brânzeturi și alte produse neambalate, le așeza pe toate cu mâinile fără mănuși, în timp ce strănuta și tusea de zor peste ele. Imediat mă răzgândesc să mai cumpăr ceva de acolo și mă îndrept spre tejgheaua unde urma sa achit ce aveam deja în coș”, continuă ea.

„Te-ai șters la nas cu mâna goală”

„La plată vine tot femeia care tușea. De aproape era și mai evident ca e răcita cobza. În timp ce ridic coșul spre tejghea femeia nici una, nici doua, își șterge efectiv nasul cu dosul palmei, întinde totul rapid pe pantalonii de pe ea și apoi da sa apuce relaxata produsele mele.

Zic: „Te rog frumos să nu atingi nimic. Tocmai te-ai șters la nas cu mâna goală, în fata mea”.

„Nu e adevărat!”

„Te-am văzut cu ochii mei. În plus, nici măcar nu porți masca, deși este evident ca ești bolnava!”.

„Toată lumea e răcita pe vremea asta…”, îmi răspunde arțăgos.

„Uite, eu nu sunt. Și nici familia mea. Vreau te rog sa mă servească colega ta!”.

„În primul rând eu NU POT să port masca. Iar colega nu e antrenată sa încaseze! Deci….”

„Nu îți împrăștii mucozitățile pe mâncarea altora”

Într-un final întinde mâna spre un dozator aflat în fața mea, se dezinfectează plictisită, la modul ostentativ și mă întreabă:

„E ok acum?”.

„Da, nicio problema”.

Este pentru prima data când am semnalat o abatere de acest gen autorităților, care au decis că este situație urgentă și au spus ca vor interveni numaidecât. Am făcut-o sperând că această femeie va învăța măcar că atunci când ești răcit nu te ștergi cu mana la nas, nu tușești și nu îți împrăștii mucozitățile pe mâncarea altora.

Ca să nu mai vorbim de contextul actual în care alții pot muri din cauza inconștienței unor astfel de indivizi…

Dar na… toata lumea e răcită pe vremea asta…»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Obligativitatea prezentării testelor negative pentru cei care vin în Anglia, amânată până săptămâna viitoare

Europarlamentar USR-PLUS, revoltat că românii trebuie să plătească o taxă pentru a munci în Marea Britanie. Alți europeni sunt scutiți