in

Vremea, la extreme în Marea Britanie. Vine zăpada, după una dintre cele mai fierbinți zile de martie din toate timpurile

Marți, 30 martie, în Marea Britanie s-a înregistrat una dintre cele mai ridicate temperaturi măsurate vreodată în această lună. Numai că cele 24,5C înregistrate marți vor fi urmate de vreme deosebit de rece, ba chiar și de zăpadă care este așteptată în unele zone din Regatul Unit în perioada Paștelui catolic și anglican.

Britanicii s-au bucurat relaxarea restricțiilor, scrie Metro și au coborât cu miile pe plaje și spații verzi.

Speriați de mulțimile de oameni, polițiștii din Nottingham au interzis consumul de băuturi alcoolice în parcurile orașului. Cei care au fost prinși cu alcool au plătit amenzi de 70 de lire sterline.

Meteorologul Alex Burkhill a declarat că temperatura record pentru luna martie s-a înregistrat în 1968 la Mepal, Cambridgeshire, când termometrele au urcat la 25,6 C.

Marți, mercurul a atins 24,5C la Kew Gardens, în vestul Londrei, marți – cea mai fierbinte zi de martie din ultimii 53 de ani.

Anglia: Vară în luna martie. Temperaturile vor atinge 24C

În Țara Galilor s-a înregistrat, marți, cea mai fierbinte zi a anului până acum, mercurul atingând la 21,3C în Cardiff. Irlanda de Nord a cunoscut, de asemenea, cea mai caldă zi a anului, cu temperaturi care au atins 18C la Giant’s Causeway, în timp ce în Scoția temperaturile au ajuns la 18,5C în Lossiemouth, Moray.

Ministrul sănății, Matt Hancock, i-a avertizat pe britanici că trebuie să se bucure de soare „în siguranță.

El a scris pe Twitter: „Am ajuns atât de departe, nu-l renunțați acum.”

Premierul Boris Johnson le-a spus, de asemenea, oamenilor să profite de „vremea frumoasă” pentru a face sport sau exerciții.

Se estimează că temperaturile vor scădea în estul Angliei începând de joi, a spus Burkhill.

Cu toate acestea, ar trebui să rămână în jurul valorii de 20 C în părțile centrale și de vest ale Angliei și în Țara Galilor. Pentru Duminica Paștelui, însă, se prognozează vreme umedă, cu șanse de lapoviță sau ninsoare în Scoția și nordul Angliei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regina Marii Britanii iese pentru prima dată în public după ce a făcut vaccinul anti-COVID

Marea Britanie : Adolescent declarat mort începe să respire chiar înainte să îi fie prelevate organele pentru donare