in

Anglia: Vară în luna martie. Temperaturile vor atinge 24C

Temperaturile vor crește azi, 30 martie, spectaculos în unele zone din Marea Britanie chiar în a doua zi de relaxare a restricțiilor în toată Anglia.

Oamenii din zonele centrale ale țării se vor bucura azi, 30 martie, de 19 ° C, după o iarnă lungă.

Însă mercurul termometrelor va urca până la 24 ° C în Londra și sud-est, în timp ce Țara Galilor va avea vreme înnorată, dar cu 21 ° C, iar în nordul Angliei vor fi 20 ° C.

Temperaturile mai ridicate vor continua până cel puțin la jumătatea săptămânii, iar guvernul avertizează că datele relaxării restricțiilor ar putea fi în pericol dacă regulile COVID sunt încălcate în această perioadă.

Nu toată Marea Britanie va avea parte însă de căldură, în Scoția fiind șanse mari de inundații. Există mai multe avertismente de cod galben pentru ploi și inundații pentru zonele de vest.

Anglia: Ce reguli se modifică de astăzi? Tot ce trebuie să știți despre relaxarea restricțiilor

Autoritățile anunță că ar putea exista perturbări ale călătoriilor pe calea ferată, dar și întreruperi de curent.

Există 13 alerte de inundații și 30 de avertismente în toată Scoția, în timp ce Țara Galilor are cinci alerte, iar pentru Anglia există 40.

Este probabil ca oamenii din întreaga Anglie să se deplaseze în parcuri săptămâna aceasta, scrie Metro, guvernul relaxând restricțiile în ceea ce privește întâlnirile în aer liber. Astfel, prietenii se pot bucura de grătare, însă doar în grădinile private ale caselor.

De asemenea, facilitățile sportive în aer liber, precum piscinele în aer liber, terenurile de golf și terenurile de tenis și baschet, au fost deschise începând cu 29 martie.
Cum să îți ții mintea sănătoasă în timpul pandemiei. Sfaturi utile pentru sănătate

Guvernul britanic discută despre interzicerea călătoriilor din Franța. Boris Johnson: „Nu știm cât de bine pregătiți suntem pentru un nou val de COVID”