in

Dezastru în Spania după decizia Marii Britanii de a nu o introduce pe lista verde. Ce sumă imensă pierde această țară din cauza pandemiei

Spania este destinația preferată a turiștilor britanici. Înainte de pandemie, în 2019, peste 18 milioane de britanici au vizitat țara. Odată cu declinul incidenței coronavirusului și cu numărul vaccinărilor în creștere – atât în ​​Spania, cât și în Regatul Unit – sectorul turistic spaniol sperat de va intra săptămâna aceasta pe „lista verde” a țărilor pentru care guvernul britanic nu solicită 10 zile de izolare la întoarcere.

Cu toate acestea, Spania rămâne pe lista galbenă a Marii Britanii, guvernul de la Londra continuând să descurajeze călătoriile neesențiale la începutul sezonului estival.

Agențiile de turism calculează că în iunie această decizie implică pierderi de 382 milioane de euro pe săptămână (mai mult de 1,5 miliarde de euro pe tot parcursul lunii), scrie 20minutos.

Sectorul a calculat, de asemenea, că ar putea pierde milioane de turiști de acum până la sfârșitul anului.

Decizia a fost luată. Nicio țară din UE nu se mai află pe lista verde a Marii Britanii. Alte șapte țări au intrat pe lista roșie. Vezi despre ce este vorba…

Regatul Unit este principala sursă de turiști străini în Spania, astfel încât decizia guvernului britanic îngreunează îndeplinirea previziunilor ministrului industriei, comerțului și turismului, Reyes Maroto, care speră să încheie anul măcar cu jumătate din înregistrări din 2019.

În lunile centrale de vară (iunie-septembrie) din 2019, peste două milioane de turiști britanici au intrat în Spania în fiecare lună. În 2020, în iulie, care a fost cea mai bună lună, au fost aproximativ 380.000 de britanici.

Datele privind cheltuielile asociate acestor turiști britanici într-un al doilea semestru normal sunt de 12.185 milioane de euro, cu sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de milioane pe lună, între iunie și septembrie.

Conștientă de relevanța turismului britanic, Spania și-a deschis frontierele vizitatorilor din Regatul Unit la sfârșitul lunii mai, fără un test PCR. În aceste săptămâni, toți miniștrii, desigur cel al turismului, Reyes Maroto, dar și cel al sănătății, Carolina Darias, au subliniat public că Spania primește cu brațele deschise turiștii britanici.

Următoarea actualizare a listei de către guvernul britanic este așteptată pe 24 iunie, dată la care cel puțin Insulele Baleare și Canare ar putea intra pe lista verde.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

I-a înnebunit căldura! LONDRA, sub asediul bandelor înarmate. Bătaie cu macetele, împușcături și înjunghieri în tot orașul

Mircea Badea, arestat la Londra. Ce i s-a întâmplat vedetei Antena 3 pe aeroport…