in

Unii se așteaptă ca România să fie trecută pe lista verde a Marii Britanii. Ce răspuns le dă Boris Johnson celor care fac speculații

Există speculații potrivit cărora Marea Britanie ar urma să introducă mai multe țări pe lista verde a călătoriilor, în curând. Site-uri dubioase, fără a avea niciun fel de dovezi, dau ca sigură prezența României pe următoarea listă verde, contribuind la incertitudinea resimțită de mulți dintre noi.

Însă, premierul britanic nu întrevede vreo schimbare majoră pentru lista verde.

Este puțin probabil ca restricțiile la călătoriile în străinătate să fie anulate în viitorul apropiat, a sugerat Boris Johnson.

Premierul a avertizat în timpul unei vizite la un laborator din Hertfordshire: „Vreau să subliniez că acesta va fi – orice se întâmplă – un an dificil pentru călătorii. Mă tem că vor fi probleme, vor exista întârzieri, pentru că prioritatea trebuie să fie păstrarea țării în siguranță și oprirea revenirii virusului.”

Se pare că oficialii ar lua în considerare eliminarea perioadei de carantină pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin dar care, în schimb, ar urma să facă teste zilnice, scrie Metro.

Decizia a fost luată. Nicio țară din UE nu se mai află pe lista verde a Marii Britanii. Alte șapte țări au intrat pe lista roșie. Vezi despre ce este vorba…

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, este interesat de o astfel de propunere, care ar împiedica milioane de oameni să stea în auto-izolare după ce au fost contactați de NHS „Test and Trace”.

Prima revizuire de la introducerea sistemului de tip semafor din Anglia urmează să aibă loc pe 28 iunie.

Paul Charles, director executiv la compania de consultanță de călătorie „The PC Agency”, a spus că nu anticipează modificări majore.

„Cred că va continua prudența din partea Guvernului”, a spus el.

„Cred că ar putea fi foarte puține schimbări. S-ar putea poate ca Turcia să treacă de la roșu la galben, s-ar putea să fie adăugate câteva țări pe lista verde”, a continuat acesta.

„Nu sunt sigur că se vor deschide lucrurile foarte mult până în august”, a conchis expertul în turism.

În prezent, persoanele care se întorc dintr-o țară de pe lista verde nu trebuie să stea în carantină, dar după ce Portugalia a fost eliminată de pe listă, acum două săptămâni, este puțin probabil să fie adăugate mai multe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.1]

Întrebare pentru Consulatul din Londra: „Pot sa plec in romania cu puletinu expirati?”. Ce răspuns a primit adresantul…

Boris Johnson anunță încă o „iarnă grea” cu privire la coronavirus. Restricțiile de călătorie se vor menține tot anul