in

Ce este declarația de Tax Return? De ce este necesară? Cine trebuie să completeze o astfel de declarație?

Ce este declarația de Tax Return?

Ce este declarația de Tax Return? Atunci când începeți să generați venit prin locul de muncă, angajatorul dvs. va transmite impozitul PAYE către HMRC. PAYE este un sistem prin care angajatorii deduc impozitul pe venit și contribuțiile de asigurări naționale direct din fiecare salariu. În esență, ei gestionează impozitul pentru dumneavoastră.

Autoevaluarea (Self-Assessment) este o formă diferită de impozit, dar care obține, totuși, același rezultat. Scopul său este de a permite persoanelor fizice să depună plăți pentru impozitul pe venitul câștigat pentru care încă nu au contribuit. Se aplică câștigurilor din surse care nu au legătură cu angajarea contractată. Deoarece acești bani nu sunt implicați în sistemul fiscal PAYE, nu au fost deduse taxele relevante înainte de a ajunge la dvs., ceea ce înseamnă că aceste taxe sunt încă datorate.

Ca exemplu general, dacă câștigați 1000 GBP prin angajare contractuală și datorați 300 GBP de impozit pe acel venit, angajatorul dvs. va deduce direct 300 GBP și îl va plăti către HMRC, primind 700 GBP. Cu toate acestea, dacă câștigați 1000 de lire sterline în afara contractului de muncă, vor fi 1000 de lire sterline plătite direct către dvs. Totuși datorați 300 de lire sterline către HMRC. Taxa de autoevaluare (Self-Assessment) este modalitatea dvs. proprie de a plăti cei 300 GBP datorați.

Dacă credeți că veți avea nevoie de ajutor pentru a înțelege declarațiile fiscale sau pentru a le completa, puteți contacta Super Financial LTD pentru a discuta despre serviciile de declarații fiscale.

Contabili autorizați: Super Financial Limited

Cine este obligat să returneze declarația de Tax Return (Self-Assessment)?

De regulă, declarațiile de impozitare pentru autoevaluare sunt asociate lucrătorilor independenți (Self-Employed). Aceștia pot fi antreprenori, profesioniști independenți și alte tipuri de comercianți unici. Ei câștigă bani prin propria afacere și sunt obligați să plătească impozit pe veniturile lor, deoarece nimeni altcineva nu îi plătește în numele lor.

Cu toate acestea, un lucrător care desfășoară o activitate independentă nu este singurul tip de persoană care trebuie să depună o declarație fiscală. Trebuie să depuneți o declarație fiscală dacă primiți venituri impozabile suplimentare în afara locului de muncă – chiar dacă este o singură dată. Tipurile de venituri impozabile care se aplică persoanelor fizice din Marea Britanie care le pot cere să depună o declarație fiscală includ:

  • Venituri din proprietate
  • Venituri din investiții (vânzări de acțiuni, acțiuni etc.)
  • Dividende de la întreprinderi
  • Vânzarea activelor (întreprinderi, proprietăți comerciale)
  • Sfaturi și comision neînregistrate
  • Venituri din economii, de peste mări sau provenite din vânzări suplimentare (eBay, magazinul Amazon, aplicații mobile etc.)

Dacă doriți să aflați ce sumă datorați către HMRC acum puteți face asta mult mai simplu, prin intermediu calculatorului de taxe. Click aici pentru a accesa pagina.

Cine nu trebuie să depună o declarație fiscală?

Persoanele șomere și cei care câștigă bani exclusiv ca angajat contractat de o afacere nu trebuie să depună o declarație fiscală. Doar cei care sunt considerați lucrători independenți sau care realizează o formă de venit prin mijloace secundare pentru a contracta un loc de muncă (proprietăți, investiții etc.) trebuie să depună o declarație fiscală.

Excepția de la această regulă este dacă câștigați 1000 GBP sau mai puțin din activitatea dvs. independentă. Dacă câștigați sub acest prag, nu trebuie să trimiteți nici o declarație fiscală.

Ce se întâmplă dacă nu trimit declarația de Tax Return?

Dacă sunteți obligat să trimiteți o declarație fiscală, dar nu o faceți, există câteva lucruri care se pot întâmpla. Dacă nu sunteți înregistrat la HMRC ca lucrător independent dar câștigați venituri, comiteți fraude. HMRC nu va ști că comiteți fraude, deoarece nu v-ați declarat afacerea și șansele de a avea ramificații imediate sunt scăzute. Cu toate acestea, în cazul în care HMRC descoperă că lucrați ilegal – ceea ce este mai probabil decât ați crede – veți fi confruntați nu doar amenzi majore, ci și cu o potențială pedeapsă cu închisoare, în funcție de gravitatea infracțiunii.

Dacă sunteți înregistrat pentru declarațiile fiscale de autoevaluare, dar nu depuneți o declarație înainte de termenul limită de impozitare din 31 ianuarie, veți primi o amendă. Această penalizare va crește până la 900 GBP dacă nu veți plăti în termen de șase luni. Se vor impune taxe suplimentare pentru întârzieri suplimentare. Dacă amânați declarațiile, în cele din urmă este posibil să fiți răspunzător de taxe de până la 1500 GBP sau să dublați taxa pe care o datorați, oricare dintre acestea este numărul cel mai mare. Dacă continuați și nu vă depuneți declarațiile și nu plătiți amenzile, veți fi dus în judecată.

Totuși, sistemul de taxe din Marea Britanie oferă șansa plătitorilor de taxe de a se redresa și de a evita eventualele penalități. Pentru consultanță în domeniul contabilității în UK echipa noastră vă stă la dispoziție.

Alege contabili autorizați care să te ajute!


Indiferent de nișa în care urmează să vă desfășurați activitatea, un mediu nou de afaceri vine la pachet cu o mie de noi provocări. Ajutorul unui unei firme experimentate în mediul de business din UK, vă poate ajuta să evitați durerile de cap legate de organizarea finanțelor, proceduri legale și stabilirea unor sisteme de gestiune.

Super Financial Limited (SFL) este partenerul ideal în dezvoltarea afacerii atat pentru cei self-employed cât și a companiilor la început de drum.

Echipa este formată din profesioniști și contabili autorizați cu mulți ani de experiență, gata sa va ajute în a vă extinde afacerea.

În ​​sectorul public și în cel privat, atât din Marea Britanie cât și internațional, SFL furnizează clienților săi o platformă contabilă și o gamă largă de servicii, după cel mai bun raport calitate-preț.

Printre serviciile oferite se numără:

Limited Company:

  • Conturi și rapoarte anuale
  • Declarații fiscale
  • Declarații privind TVA
  • CIS Return
  • Proceduri de salarizare
  • Evidența Documentelor

Self Employed:

  • Înregistrare UTR
  • Taxe personale
  • Self-assessment
  • Investigații HMRC

Căutați un contabil în UK? Super Financial LTD vă stă la dispoziție pentru a vă oferi consultanță financiară de specialitate, alături de un întreg pachet de servicii contabile pentru afacerea dumneavoastră.

Contactați-i acum și obțineți o ofertă concretă: 02089250070    07530951855

Facebook: Super Financial Limited

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

emma raducanu

Noua vedetă de la Wimbledon se numește Emma Raducanu, are 18 ani și este pe jumătate româncă. Povestea impresionantă a tinerei care se antrena în fața casei

anglia este în semifinalele euro

VIDEO – Anglia este în semifinalele Euro 2020 după ce a învins Ucraina cu 4-0 la Roma. Echipa Albionului visează deja la trofeu