in

Self-employed sau companie LTD? Ce avantaje și dezavantaje au fiecare

Self-employed sau companie LTD? Ce avantaje și dezavantaje au fiecare

Dacă vă gândiți să faceți trecerea de la angajat la contractor (companie LTD) sau la freelancing (Self – employed), atunci trebuie să acordați o atenție deosebită primilor pași. 

Cea mai comună întrebare înainte de a porni o afacere în UK este probabil următoarea: ”Merită să pornesc o societate pe acțiuni (companie Ltd) sau îmi pot desfășura activitatea din statutul de Self Employed? Cheia stă în alegerea căii care funcționează cel mai bine pentru nevoile afacerii dumneavoastră.

 De asemenea, obținerea unor sfaturi de specialitate înainte de lua măsuri e probabil cea mai înțeleaptă decizie pe care o puteți lua.

Avantajele statutului ”self-employed”

Self-employed este cel mai comun mod de a intra în afaceri, fapt datorat simplității procesului.

Îndată ce v-ați decis, trebuie doar să informați HMRC online, cu privire la noul dumneavoastră statut juridic. Procesul e rapid, durează câteva minute și îndată ce l-ați parcurs, puteți începe să lucrați imediat fără prea multe bătăi de cap.

Totuși, există o mulțime de reguli HMRC care trebuiesc luate la cunoștință, așa că cel mai probabil veți dori să discutați situația personală cu un contabil autorizat înaintea asumării oricărui angajament financiar.

Super Financial Ltd – contabili autorizați în UK

În calitate de comerciant unic, veți fi responsabil personal pentru:

  • orice pierderi cauzate de afacerea dvs.
  • orice facturi ale companiei dvs.
  • păstrarea evidenței exacte a vânzărilor și cheltuielilor companiei dvs.

Sole Trader, garația controlului?

Poate că cel mai mare avantaj al unui Sole Trader este libertatea de a vă putea conduce singur afacerea. Nu trebuie să vă consultați cu nici un alt acționar iar singurele opinii pe care trebuie să le ascultați sunt ale dumneavoastră și ale contabililor dumneavoastră.

De asemenea, toate profiturile post impozite vă aparțin integral

Dacă sunteți o persoană privată, nu veți fi obligat să faceți publice detalii despre afacere, nici despre raportul de profit și pierdere. De asemenea, tot profitul este al dumneavoastră.

În ciuda percepțiilor comune, legea nu vă obligă să tranzactionati către o altă structură legală odată ce scalați pe plan financiar. Totuși, puteți pierde o bună parte dintre beneficiile fiscale, de risc și factorul credibilitate aferent unei societăți pe acțiuni. 

Self-employed și obținerea de capital pentru extinderea afacerii

În calitate de self-employed, veți depinde de scorul personal de credit pentru a împrumuta capitalul necesar pentru a vă dezvolta afacerea.

O companie LTD va obține automat propriul scor de credit, care poate sprijini împrumuturile aferente unei eventuale investiții. Aceasta poate fi o veste bună și un factor util pentru cei care nu dispun de un credit score extraordinar.

În timp ce angajatorii sunt obligați prin lege să-și înscrie angajații într-un sistem de pensii la locul de muncă, atunci când ești self-employed depinde doar de tine să economisești, pentru a beneficia de o pensie. Citește aici ghidul pentru pensia privată.

Self – employed vs Limited company

Detaliile unei companii de tip LTD

La prima vedere, traseul unei societăți pe acțiuni este mai complex, mai formal și ceva mai costisitor. 

Cu toate acestea, Super Financial, expert contabil în UK, vă poate ajuta să reduceți potențialele dezavantaje. Veți beneficia de asemenea și de următoarele:

  • avantaje de planificare fiscală
  • salariu mai mare pe plan personal
  • răspundere personală redusă

Care este momentul potrivit pentru a deschide o companie de tipul LTD?

Mulți profesioniști încep o afacere în UK sub forma de Sole Trader datorită sarcinilor administrative ușor de gestionat și a costurilor mai mici.

După ce și-au crescut câștigurile, totuși, mulți comercianți individuali iau în considerare formarea unei companii de tip LTD pentru a plăti mai puține impozite și pentru a-și spori atractivitatea față de potențialii clienți. Momentul poate fi, de asemenea, potrivit pentru a implica pe alții în afacerea dvs. în calitate de directori și acționari.

Concluzia general acceptată este că atunci când câștigurile dvs. rămân mici, poate fi cel mai bine să rămâneți Sole Trader, cu excepția cazului în care aveți nevoie de alte beneficii, cum ar fi răspunderea limitată. În calitate de comerciant unic, responsabilitățile dvs. fiscale și contabile vor fi relativ simple – poate chiar suficient de simple pentru a le face singur, dacă sunteți cu adevărat organizat.

Creșterea veniturilor și trecerea la o companie LTD

Când câștigurile dvs. încep să crească, devine mai economic să treceți la un format LTD și să economisiți bani pe taxe. Un contabil autorizat vă poate arăta cât de mult ar putea reprezenta acest lucru.

Este posibil să plătiți mai puține impozite dacă luați un salariu mic de la compania dumneavoastră LTD. Acest lucru se datorează faptului că profiturile societăților comerciale limitate sunt supuse unei rate mai mici a impozitului pe profit (în prezent, 19%) decât impozitul pe venit (20% la rată de bază). Veți primi, de asemenea, și dividende ale companiei ca acționar.

Cu toate acestea, responsabilitățile și sarcina administratorului sunt mai mari pentru o societate pe acțiuni, deoarece trebuie să respectați legislația societăților comerciale și să vă confruntați cu sancțiuni HMRC dure dacă nu efectuați returnări legale corect și la timp. Indiferent de domeniul de activitate, orice afacere în UK e nevoită să colaboreze cu HMRC pe tot parcursul anului financiar.

Experții contabili sunt vitali pentru companiile LTD

Un singur comerciant este o singură entitate care își desfășoară activitatea în scopuri fiscale și administrative, în timp ce o societate pe acțiuni este o entitate distinctă. Deci, spre deosebire de lucrătorii independenți care nu au nicio protecție, dacă lucrurile merg prost nu sunteți răspunzător pentru pierderile financiare ale afacerii dvs.

Cu toate acestea, responsabilitățile și sarcina administratorului sunt mai mari pentru o societate cu răspundere limitată, deoarece trebuie să respectați legislația societăților comerciale și să vă confruntați cu sancțiuni HMRC dure dacă nu efectuați returnările legale corect și la timp.

Acolo poate interveni un expert contabil, să vă gestioneze obligațiile în temeiul Legii societăților comerciale și să vă crească potențialul de câștiguri, făcându-vă eficient din punct de vedere fiscal.

Însă costurile continue ar putea fi factorul decisiv pentru afacerea dumneavoastră atunci când comparați Self-Employed cu Limited Company.  

TVA: un factor decisiv?

Contrar opiniei populare, eligibilitatea TVA depinde de cifra de afaceri, nu de structura juridică. Trebuie să vă înregistrați în scopuri de taxă pe valoarea adăugată dacă cifra dvs. de afaceri din ultimele 12 luni depășește pragul de înregistrare TVA (85.000 GBP din aprilie 2017). Dar acest standard rămâne neschimbat indiferent de tipul de afacere în UK.

 Problemele legate de TVA pot fi complexe și este recomandat să aveți alături un expert contabil. 

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BREXIT: Marea Britanie și UE au ajuns la un acord de principiu. Guvernul britanic va renunța la unele clauze legislative

Arbitru român, acuzat de rasism. S-a referit cu expresia ”ăla negru” la adresa unui oficial al unei echipe, la un meci în Franța