in

Marea Britanie, lovită de scumpiri la gaze și curent. Furnizorii cer ajutorul guvernului

Marea Britanie va fi lovită de un val de scumpiri fără precedent, iar furnizorii cer ajutorul guvernului și încearcă să obțină un important pachet guvernamental de sprijin, în condițiile în care creșterea explozivă a prețurilor amenință să falimenteze pe mulți dintre aceștia.

Guvernul britanic are programată azi, 20 septembrie, o nouă rundă de discuții cu cei din industrie, după ce ministrul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a spus că micii furnizori sunt sub presiune, potrivit Agerpres.

Prețul energiei electrice explodează în Marea Britanie. Azi a fost stabilit un nou record

Marii furnizori vor să beneficieze de un plan de salvare care să îi ajute să facă față costurilor apărute odată cu preluarea clienților micilor furnizori care ar putea da faliment, au declarat surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor citate, există îngrijorarea că ar putea apărea o situație în care mai mulți furnizori vor da faliment simultan. De aceea, marile companii propun un plan de sprijin guvernamental.

În condițiile în care prețul gazelor naturale aproape s-a triplat, din cauza unor probleme de aprovizionare, șapte furnizori din Marea Britanie au dat faliment în acest an. Companiile care nu au folosit procedurile de hedging au vândut energie clienților la un preț mai mic decât cel pe care l-au plătit pentru a cumpăra respectiva energie, iar plafoanele de preț de pe piața reglementată înseamnă că nu pot transfera aceste costuri pe seama consumatorilor.

Petiție pentru demiterea ministrului pentru Mediul de Afaceri

O petiție pentru demiterea ministrului Mediului de Afaceri este semnată la ora actuală. În document se arată că furnizorii de energie nu au încredere în Kwasi Kwarteng că va putea soluționa problema.

Kwarteng a avut întâlniri cu Ofgem și cu marii furnizori de energie – neglijând furnizorii mai mici, care au milioane de clienți în Marea Britanie.

Kwarteng a spus că firmelor mici li se va permite să falimenteze, iar clienții lor vor fi scoși la licitație către compania pregătită să ofere cea mai ieftină rată (sursă). Credem că este inadecvat pentru rolul său actual și sunt necesare acțiuni suplimentare pentru ca piața energiei primească un sprijin adecvat, se mai arată în petiție.

„Datorită costurilor actuale și a acțiunilor ministrului Kwarteng, clienții se vor confrunta, cel mai probabil, cu o creștere mare a costurilor în lunile următoare”, spun micii furnizori.


…Marea Britanie, lovită de scumpiri la gaze și curent. Furnizorii cer ajutorul guvernului..

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.4]

Medic român în Anglia: „Un om nu este sigur că iese viu dintr-un spital din România“

Medic român în Anglia: „Un om nu este sigur că iese viu dintr-un spital din România“

Numărul cetățenilor UE din Marea Britanie, scădere dramatică în ultimul an

Numărul cetățenilor UE din Marea Britanie, scădere dramatică în ultimul an