in

PERICOL: O nouă mutație a virusului se răspândește RAPID în Marea Britanie

O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie.

A fost recent identificată, dar deja este responsabilă pentru aproape 10% din cazuri.

Deși pare mai virală decât Delta, încă nu este clar dacă este rezistentă la anticorpi sau dacă forma de boală pe care o cauzează este mai gravă sau nu, scrie biziday.ro.

Noua mutație a virusului în UK

Noua tulpină a coronavirusului nu are încă un nume oficial, iar oamenii de știință atrag atenția că folosirea denumirii Delta Plus poate crea confuzie, pentru că aceasta este doar una dintre cele 45 de subtulpini derivate din Delta.

Deocamdată, noua tulpină este numită Subvarianta AY.4.2 și, potrivit Financial Times, care citează date GISAID, este responsabilă de aproape 10% din cazurile înregistrate acum în Marea Britanie.

Oamenii de ștință cred că noua tulpină tinde să devină dominantă, dar nu la fel de repede cum Alpha a fost înlocuită de Delta.

Francois Balloux, director la Institutul de Genetică al University College London, spune că, dacă dovezile preliminare sunt confirmate, AY.4.2 poate fi cea mai infecțioasă tulpină de coronavirus de când a început pandemia și până acum.

“Dar trebuie să fim atenți în această etapă, căci Marea Britanie este singura țară în care această variantă a decolat în acest fel și tot nu aș exclude creșterea sa ca fiind un eveniment demografic aleator”.

COVID lovește puternic Marea Britanie: Peste 40.000 de infectări într-o zi. Ambulanțele nu fac față apelurilor

Noua variantă Delta și cazurile noi

Marea Britanie a anunțat luni peste 49 de mii de cazuri noi, cel mai mare număr din iulie și până acum, dar nu este clar rolul jucat de varianta AY.4.2, care la final de septembrie reprezenta doar 6% din totalul cazurilor noi.

Ceea ce se știe deocamdată sigur despre noul descendent al tulpinii Delta este că are două mutații ale proteinei Spike, cea cu ajutorul căreia virusul intră în celulele umane, dar nu este clar rolul și efectul acestor mutații.

Ambele mutații au mai fost înregistrate individual în tulpinile anterioare ale coronavirusului, dar nu în “Variante de Îngrijorare” (VOC).

Varianta Alpha care s-a răspândit rapid începând din toamna trecută s-a dovedit cu 50% mai transmisibilă decât virusul inițial pornit din China, iar Delta (pornită din India și răspîndită la începutul acestui an) a fost cu 60% mai virală decât Alpha.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]

O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”

O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”

cazul Țăndărei

Traficanții de minori din Cazul Țăndărei cer despăgubiri de sute de mii de euro de la statul român. 160 de copii au fost trimiși la cerșit în Marea Britanie