in

Demisie surpriză din Guvernul britanic. O importantă figură a luptei anti-COVID renunță la funcție

Demisie surpriză din Guvernul britanic. O importantă figură a luptei anti-COVID renunță la funcție

Profesorul Jonathan Van-Tam, directorul medical adjunct pentru Anglia, va renunța la funcția pe care o deține în Guvernul britanic.

Van-Tam, numit cavaler recent, urmează să-și părăsească postul la sfârșitul lunii martie, pentru un nou rol la Universitatea din Nottingham.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a spus că a fost „o onoare” să lucrez cu profesorul Van-Tam și l-a lăudat pe acesta pentru abordarea unică de a explica publicului informații esențiale.

„Abordarea unică a JVT în comunicarea științei în ultimii doi ani a jucat fără îndoială un rol vital în protejarea și asigurarea națiunii și a făcut din el o comoară națională”, a spus Javid, citat de The Guardian.

Marea Britanie, avertisment dur cu privire la pandemia de COVID: „Nu s-a terminat. Urmează lunile grele de iarnă”

Van-Tam a devenit director medical adjunct pentru Anglia în 2017. El a lucrat alături de profesorul Chris Whitty, ofițerul medical șef pentru Anglia, și de Sir Patrick Vallance, consilierul științific șef al guvernului Regatului Unit, pe tot parcursul pandemiei.

Când studiile clinice au arătat că vaccinurile sunt extrem de eficiente împotriva Covid, el a spus într-un briefing de presă că a fost ca și cum ai merge la penalty-uri la sfârșitul finalei play-off-ului și l-ai vedea pe primul tău jucător înscriind.

„Nu ai câștigat încă cupa, dar ceea îți arată că portarul poate fi învins”, a declarat Van-Tam.

Van-Tam se va întoarce ca pro-vice-rector pentru Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății a Universității din Nottingham.

El a descris perioada pe care a avut-o ca director medical adjunct drept cea mai provocatoare din cariera sa profesională.


///Demisie surpriză din Guvernul britanic. O importantă figură a luptei anti-COVID renunță la funcție///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

transportatorii Marea Britanie

Anunț FOARTE IMPORTANT pentru transportatorii cu operațiuni între România și Marea Britanie

Franța ridică interdicțiile pentru cei din Marea Britanie

Franța ridică interdicțiile pentru cei din Marea Britanie