in

Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street

Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street

Concluziile raportului cu privire la petrecerile din Downing Street sunt programate pentru publicare azi, 26 ianuarie, după ce ieri poliția a anunțat că lansează o anchetă penală cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor COVID la sediul Guvernului și la reședința premierului.

Astfel, scrie The Independent, viitorul lui Boris Johnson ca prim-ministru atârnă în balanță, iar acesta a anunțat că va apărea în Camera Comunelor în termen de 24 de ore de la primirea constatărilor raportului comisiei conduse de Sue Gray.

Se așteaptă ca raportul să fie suficient de „acuzator” pentru a declanșa alte 54 de scrisori de cenzură din partea parlamentarilor conservatori necesare pentru a forța un vot de încredere în premierul Johnson, în câteva zile, mai arată The Independent.

De asemenea, șeful laburiștilor, Sir Keir Starmer, le-a cerut miniștrilor să clarifice că nu-l mai pot tolera pe Boris Johnson ca lider al țării.

Anunțul comisarului Poliției Metropolitane, Cressida Dick, conform căruia va investiga un număr nespecificat de petreceri raportate în Downing Street, a sporit pericolul politic cu care se confruntă premierul Johnson, care riscă să devină primul prim ministru în exercițiu suspectat de comiterea unor infracțiuni.

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția anchetează petrecerile de la Guvern din lockdown

El riscă o amendă cu pedeapsă ​​de cel puțin 100 de lire sterline – care se ridică la 10.000 de lire sterline în cazurile grave – dacă va fi găsit vinovat de încălcarea regulilor de izolare într-unul dintr-o serie de 15 evenimente.

Downing Street a spus că premierul și oficialii guvernamentali vor „coopera pe deplin” cu ancheta poliției, făcându-se disponibili pentru interviuri și predând orice documente, agende sau telefoane care vor fi solicitate.

Un purtător de cuvânt a spus că nu crede că premierul Boris Johnson a încălcat legea.

Premierul are puterea de a decide dacă publică raportul în întregime sau doar un scurt rezumat al constatărilor.

Un fost ministru conservator – care spune că Johnson trebuie înlocuit – a declarat pentru The Independent: „Un prim-ministru în exercițiu investigat de poliție este o rușine națională. Dacă raportul Gray este cu adevărat rău, va exista un potop [de scrisori de cenzură]”.


….Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

O cățelușă abandonată într-un coș de gunoi din România a ajuns câine terapeutic în Anglia

Fructele și legumele din Marea Britanie ar putea fi cultivate în orașe

Britanicii vor să cultive fructe și legume în orașe pentru a mări producția