in

Scandal în Guvernul britanic. Soția ministrului de Finanțe, acuzată că s-a sustras de la plata impozitelor de milioane de lire sterline

soția ministrului de Finanțe

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Rishi Sunak, este în centrul unui scandal care o are ca protagonistă pe soția sa, Akshata Murty, acuzată că s-a sustras de la plata impozitelor.

Potrivit The Guardian, femeia plătește 30.000 de lire sterline pe an pentru a figura ca persoană fără domiciliu, reușind astfel să nu plătească statutului impozite de 20 de milioane de lire sterline.

Murty primește dividende de aproximativ 11,5 milioane de lire sterline pe an, dintr-o participație la o firmă din India și își declară statutul de nedomiciliat, ceea ce îi permite să evite impozitul pe veniturile din străinătate, scrie publicația citată.

Joi, purtătorul de cuvânt al acesteia a declarat că toate taxele necesare au fost plătite de Murty, dar a refuzat să spună unde, deoarece aceste informații nu ar fi „relevante”.

Laburiștii despre soția lui Sunak: „O ipocrizie ULUITOARE”

Keir Starmer, liderul laburist, a spus că ar fi „o ipocrizie uluitoare” dacă Murty și-ar fi redus datoriile către stat, în timp ce ministrul de Finanțe a crescut taxele oamenilor pe fondul unei crize a costului vieții.

Murty a adunat aproximativ 5,4 miliarde de rupii indiene (54,5 milioane de lire sterline) în dividende de la Infosys, afacerea IT cu sediul central în India, fondată de tatăl ei, în ultimii șapte ani și jumătate, perioadă pentru care există date publice.

Statutul de nedomiciliat pentru întreaga perioadă i-ar fi putut economisi aproximativ 20 de milioane de lire sterline în taxe din Marea Britanie.

Marea Britanie reduce taxa la combustibil și impozitul pe venit. Rishi Sunak: „Sancționarea lui Putin nu este gratuită”

În calitate de contribuabil în Regatul Unit, ea ar fi trebuit să plătească un impozit de 38,1% pe plată, care se ridica la 4,4 milioane de lire sterline. Înainte de 2016, rata era de 30,6% și a crescut la 39,35% în această săptămână.

Murty a colectat anterior alte venituri din dividende prin paradisul fiscal Mauritius, care nu impozitează dividende.

James Murray, ministru de Finanțe laburist din umbră, a scris că este „în interesul public” ca el să ofere claritate cu privire la probleme, inclusiv dacă a beneficiat de statutul soției sale, cât timp a revendicat ea și cât de mult a economisit.

Sunak a respins acuzațiile de ipocrizie sau evaziune fiscală, spunând că fiecare bănuț datorat de Murty în Marea Britanie a fost plătit.


…Scandal în Guvernul britanic, soția ministrului de Finanțe, acuzată că s-a sustras de la plata impozitelor de milioane de lire sterline…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

„Putem intra în Al Treilea Război Mondial”. Ce sunt sfătuiți să facă piloții britanici din România

„Putem intra în Al Treilea Război Mondial”. Ce sunt sfătuiți să facă piloții britanici din România

boris johnson lockdown

Boris Johnson nu exclude un nou LOCKDOWN în Marea Britanie