in

„Putem intra în Al Treilea Război Mondial”. Ce sunt sfătuiți să facă piloții britanici din România

„Putem intra în Al Treilea Război Mondial”. Ce sunt sfătuiți să facă piloții britanici din România

Tinerii piloți britanici sunt avertizați să nu riște să declanșeze un război mondial prin răspunsul la agresiunile Rusiei asupra Mării Negre, a declarat șeful RAF.

Avioanele RAF Typhoon sunt în prezent desfășurate în România, unde ajută la poliția spațiului aerian NATO de la granița cu Ucraina, într-o demonstrație de forță pentru Kremlin.

În jur de 150 de soldați ai Forțelor Aeriene și patru avioane se află în România la acest moment.

Mareșalul de aviație Sir Mike Wigston a spus că unii dintre piloții britanici au vârsta de 20 de ani și „abia au ieșit din antrenament”. Ei se confruntă acum cu nevoia să emită judecăți critice pentru a evita o confruntare potențial catastrofală cu Rusia, scrie The Telegraph.

Șeful RAF a declarat: „Trebuie să înțeleagă care sunt regulile de angajare pentru ei, când trebuie să răspundă și când nu ar trebui să răspundă. Aici este atât de important nivelul de antrenament, exerciții și repetiții pe care îl facem. Este o responsabilitate enormă pentru oameni în vârstă de 20 de ani”.

Piloții britanici nu au avut încă nicio interacțiune cu avioanele rusești deasupra Mării Negre, a confirmat Sir Mike.

Avioane americane, italiene și olandeze au operat de la baza românească pentru a descuraja Rusia să-și extindă ambițiile militare, oglindind activități defensive similare în alte națiuni NATO apropiate conflictului, cum ar fi Norvegia și Cipru.

Avioane Typhoon ale RAF, dislocate pe coasta românească a Mării Negre

Șeful RAF a spus că războiul se află într-un „moment foarte sensibil”, în timp ce Rusia se regrupează pentru ceea ce speră că va fi „un atac final copleșitor”.

„Totul indică faptul că asistăm la o resetare operațională a rușilor și, deși recunoaștem cât de mult succes a avut Ucraina în apărarea Kievului și a respinge forțele ruse din nord, nu trebuie să pierdem din vedere dimensiunea forțelor armate rusești și dorința lor de a distruge vieți”, a spus Sir Mike.

„Modul barbar în care își conduc atacurile, fără niciun sentiment al bunăstării propriilor trupe, ca să nu mai vorbim de populația civilă, este ilegal în aproape toate sensurile”, a continuat acesta.

„Acest lucru nu se va termina în trei săptămâni – aceasta este o realiniere a relației Europei cu Rusia, a relației Rusiei cu lumea și ce reprezintă NATO și cine sunt membri ai NATO. NATO are în prezent 30 de națiuni – alte țări ar putea alege acum că viitorul lor este mai sigur, solicitând aderarea la NATO”, a mai spus mareșalul britanic.


…„Putem intra în Al Treilea Război Mondial”. Ce sunt sfătuiți să facă piloții britanici din România…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

bombardier nuclear american

Un bombardier nuclear american a decolat din Marea Britanie spre Danemarca

soția ministrului de Finanțe

Scandal în Guvernul britanic. Soția ministrului de Finanțe, acuzată că s-a sustras de la plata impozitelor de milioane de lire sterline