in

Șase milioane de gospodării din Regatul Unit se vor confrunta cu întreruperi de curent în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește

Știri Marea Britanie – Milioane de gospodării fără curent la iarnă – În lumina penuriei de energie, guvernul britanic a elaborat planuri care ar putea duce la „raționalizarea” energiei electrice pentru șase milioane de gospodării. Se va întrerupe curentul dimineața și seara.

milioane de gospdarii fara curent in UK

Milioane de gospodării fără curent la iarnă

Invazia Ucrainei de către Rusia a agravat criza energetică globală a combustibililor fosili și a pus în pericol securitatea energetică europeană, amenințând că va opri fluxul de petrol și gaze naturale ca răspuns la sancțiunile occidentale.

Întrucât Regatul Unit a promis că va pune capăt importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului, guvernul este gata să-și consolideze furnizarea de energie electrică prin prelungirea duratei de viață a centralelor pe cărbune și a centralelor nucleare vechi.

Potrivit unui raport din The Times, modelarea guvernamentală a unui scenariu „rezonabil” de cel mai rău caz prezice lipsuri semnificative de gaz în timpul iernii, dacă Vladimir Putin decide să întrerupă mai multe livrări către UE.

La începutul anului următor, Marea Britanie ar putea raționaliza electricitatea pentru până la șase milioane de case, în mare parte la vârfuri dimineața și seara.

Aceste reduceri planificate ar putea dura mai mult de o lună și, probabil, ar determina creșterea în continuare a prețurilor la energie.

Guvernul are chiar un model mai rău pregătit pentru o situație în care Rusia întrerupe toate livrările către UE.

Centralele electrice pe cărbune rămân deschise

În efortul de a preveni astfel de lipsuri, secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng le-a scris șefilor a trei dintre centralele electrice pe cărbune rămase din Marea Britanie pentru a le cere să rămână deschise mai mult decât era planificat.

Aceste centrale electrice pe cărbune urmau să se închidă în septembrie, conform planurilor țării de a elimina treptat cărbunele până în 2024 pentru a reduce emisiile.

Marea Britanie introduce o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut enorm

Centrala nucleară veche rămâne în funcțiune

Guvernul ar putea acorda Hinkley Point B, centrala nucleară din Somerset, o prelungire cu 18 luni.

Centrala nucleară veche de 50 de ani, care urma să fie dezafectată în această vară, ar putea furniza Marii Britanii 1 GW suplimentar de energie electrică pe termen scurt.

În timp ce Regatul Unit cumpără doar 4 la sută din aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia, conexiunile țării cu piețele europene înseamnă că este expusă riscului de creștere și scădere a prețurilor la energie în UE, în ciuda potențialului mare al Regatului Unit pentru generarea de energie regenerabilă.

Guvernul se teme că, în „cel mai rău scenariu”, gazul care curge din Norvegia către Regatul Unit s-ar putea înjumătăți din cauza cererii crescute din partea UE.

Regatul Unit ar putea vedea, de asemenea, înjumătățirea importurilor de gaze naturale lichefiate, care sunt aduse în țară de către nave-cisternă, din cauza concurenței mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

munca 4 zile saptamana

Marea Britanie, săptămâna de muncă DE PATRU ZILE, test la scară largă din iunie

economia firme uk

Marea Britanie, ”bombă cu ceas”: aproape o jumătate de milion de firme riscă să dea faliment în câteva săptămâni