in

Marea Britanie, ”bombă cu ceas”: aproape o jumătate de milion de firme riscă să dea faliment în câteva săptămâni

Marea Britanie, ”bombă cu ceas”: aproape o jumătate de milion de firme riscă să dea faliment în câteva săptămâni.

Creșterea costurilor a creat o “bombă cu ceas” pentru proprietarii de mici afaceri din Marea Britanie, a avertizat Martin McTague, președintele Federației Întreprinderilor Mici și Mijlocii (FSB). Aproape o jumătate de milion de firme riscând să dea faliment în câteva săptămâni, în lipsa unui nou val de sprijin guvernamental, scrie The Guardian.

Marea Britanie, ”bombă cu ceas”

McTague s-a referit la cifrele Biroului Național de Statistică, care arată că 40%, adică 2 milioane de întreprinderi mici din Marea Britanie, au mai puțin de trei luni de lichidități pentru a-și susține operațiunile.

Dintre aceste 2 milioane, președintele FSB a declarat că aproximativ 10% – sau 200.000 – se află în “probleme serioase”, iar alte 300.000 “mai au doar câteva săptămâni”.

Acesta a declarat: “Este o posibilitate foarte reală pentru că … nu au rezerve de numerar. Nu au nicio modalitate de a aborda această problemă”.

McTague a citat un caz în care un proprietar de hotel din Scarborough și-a văzut profiturile anulate de facturile de energie în creștere, care erau de cinci ori mai mari decât în mod normal. “Nu mai puteau să își desfășoare activitatea fără să opereze, în esență, în pierdere și, prin urmare, să afecteze viitorul afacerii lor și al tuturor celor care lucrau pentru ei.”

Rușii spun că Marea Britanie este în pragul canibalismului: „Se vor mânca între ei de foame”

Inflația va ajunge la 10%

Inflația prețurilor de consum a ajuns la 9% în aprilie, cel mai ridicat nivel din 1982 încoace. Costurile au crescut din cauza creșterii facturilor la energie, a prețurilor record la benzină și a creșterii costului cumpărăturilor săptămânale.

Banca Angliei a estimat că inflația va atinge un vârf de aproximativ 10% în cursul acestui an.

Întreprinderile s-au confruntat, de asemenea, cu costuri în creștere, prețurile inputurilor din fabrici crescând cu 18,6% în ultimul an, un nivel record. Ca răspuns, multe firme își măresc prețurile, ceea ce alimentează presiunile inflaționiste din întreaga țară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]

milioane de gospdarii fara curent in UK

Șase milioane de gospodării din Regatul Unit se vor confrunta cu întreruperi de curent în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește

cozi pasapoarte uk

Cozi lungi la pașapoarte în Marea Britanie, familii obligate să-și anuleze călătoriile: 500.000 în așteptare