in

Marea Britanie, săptămâna de muncă DE PATRU ZILE, test la scară largă din iunie

Marea Britanie, săptămâna de muncă DE PATRU ZILE, test la scară largă din iunie.

Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe – începând din iunie – la un test la scară largă, în Regatul Unit, a unei săptămâni de muncă de patru zile, conform AFP, citat de News.

„Prima mea idee era să fac voluntariat, dar apoi m-am gândit că aş putea face altceva, să învăţ o nouă competenţă,” de exemplu fizica particulelor, a spus Louis Bloomsfield, care vrea, de asemenea, să petreacă mai mult timp împreună cu familia sa.

„Sunt atâtea lucruri pe care le putem face într-o zi în plus,” a adăugat entuziasmat producătorul de bere, în vârstă de 36 de ani.

Berăria din nordul Londrei la care lucrează, Pressure Drop, urmează să participe, începând din iunie, la acest test uriaş al unei săptămâni de muncă de patru zile.

Marea Britanie, unul din 12 tineri se identifică acum ca lesbiene, homosexuali sau bisexuali, numărul s-a dublat

Marea Britanie, săptămâna de muncă DE PATRU ZILE

Experimentul, lăudat drept cel mai mare din lume, are obiectivul să ajute întreprinderile să-şi scurteze programul de lucru – fără să scadă salariile şi nici să-şi încetinească activitatea.

Teste asemănătoare au avut loc în Spania, Islanda, Statele Unite şi Canada şi urmează să înceapă – în august – în Australia şi Noua Zeelandă.

Un director de program, Alex Soojung-Kim Pang, la 4 Day Week Global, asociaţia care organizează aceste teste, a spus că testul britanic – pe o perioadă de şase luni – va avea avantajul de a oferi mai mult timp întreprinderilor în vederea experimentării şi adunării datelor.

Adaptarea urmează să fie mai uşoară în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care pot implementa schimbări mari mai rapid, a spus acesta.

Avantajele programului scurtat

Pressure Drop vizează o îmbunătăţire a stării de bine a angajaţilor săi şi o reducere, totodată, a amprentei de carbon a întreprinderii.

Societatea Regală de Biologie, care participă la test, a anunțat că vrea să le ofere angajaţilor „mai multă autonomie”.

La fel ca Pressure Drop, ea speră ca o săptămână de muncă mai scurtă să atragă noi angajaţi şi mai ales să ajute la păstrarea celor mai buni dintre aceştia, pe o piaţă a muncii extrem de tensionată în Regatul Unit.

Nivelul şomajului – 3,7% – este cel mai mic din ultimii aproape 50 de ani, iar oferta de locuri de muncă a atins un record de 1,3 milioane.

Fondatorul berăriei, Sam Smith, a recunoscut că rămânerea închisă a acesteia timp de trei zile pe săptămână ar provoca dificultăţi, pentru că „avem nevoie să fim deschişi tot timpul, însă acesta este lucrul pe care-l vom studia în timpul testului”.

El vrea să ofere diverse zile de concediu angajaţilor şi să înfiinţeze două echipe, pentru ca întreprinderea să funcţioneze continuu.

O săptămână de muncă mai scurtă este mai uşor de implementat în sectorul serviiilor, care reprezintă 80% din economia Regatului.

Însă, în distribuţie, alimentaţie şi băuturi este mai complicat, a spus Jonathan Boys, un economist de la Institutul de Dezvoltarea Personalului, o asociaţie de profesionişti în resurse umane.

În opinia sa, cheia reuşitei testului va fi măsurarea productivităţii muncii, mai ales în economia serviciilor, în care o mare parte din muncă este mai puţin cuantificabilă decât producţia unei fabrici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Rușii spun că Marea Britanie este în pragul canibalismului: „Se vor mânca între ei de foame”

milioane de gospdarii fara curent in UK

Șase milioane de gospodării din Regatul Unit se vor confrunta cu întreruperi de curent în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește