in

Marea Britanie introduce o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut enorm

Marea Britanie introduce o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut enorm.

Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, Rishi Sunak, a impus o taxă excepţională pentru companiile de petrol şi gaze, în timp ce guvernul se străduieşte să atenueze criza costului vieţii din ţară, care se agravează, transmite CNBC, citat de hotnews.ro.

Măsurile vin la o zi după o investigaţie profund jenantă asupra petrecerilor care au avut loc în Downing Street în perioada carantinei pentru Covid-19. Dar şi pe fondul presiunii susţinute asupra guvernului conservator de guvernământ pentru a face mai mult pentru populaţie, în timp ce preţurile produselor, de la alimente la combustibil înregistrează preţuri record.

Londra a fost numit al doilea cel mai scump oraș din lume în care să locuiești. Cu ce datorii rămâi la sfârșitul lunii

Marea Britanie introduce o taxă excepțională

”Sectorul petrolului şi gazelor naturale realizează profituri extraordinare nu ca rezultat al modificărilor recente ale asumării de riscuri sau al inovaţiei sau al eficienţei, ci ca rezultat al creşterii preţurilor mărfurilor la nivel mondial, determinate parţial de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Şi, din acest motiv, sunt înţelegător cu argumentul de a impozita aceste profituri în mod echitabil”, a declarat joi Sunak parlamentarilor din Camera Comunelor.

Afirmaţiile sale au provocat batjocuri din partea parlamentarilor opoziţiei.

Sunak a spus că guvernul impune ”o taxă temporară pentru profiturile energetice” cu o aşa-numită ”alocaţie pentru investiţii”, pentru a stimula firmele de petrol şi gaze să-şi reinvestească profiturile.

Noua taxă va fi percepută asupra profiturilor companiilor de petrol şi gaze

Acestea vor fi la o rată de 25%, înainte de a fi eliminată treptat, când preţurile mărfurilor vor reveni la niveluri mai normale.

Decizia de a impune o taxă excepţională companiilor energetice marchează încă o întorsătură pentru guvernul primului ministru Boris Johnson. Sunak a respins anterior taxa unică, spunând că, deşi sună ”atrăgător în aparenţă”, în cele din urmă va descuraja investiţiile.

Parlamentarii opoziţiei au cerut în repetate rânduri guvernului să impună o taxă unică companiilor mari din domeniul energiei, spunând că această măsură ar contribui la finanţarea unui pachet naţional de sprijin pentru gospodării.

Giganţii britanici de petrol şi gaze BP şi Shell au raportat profituri trimestriale semnificative la începutul acestei luni, deoarece au beneficiat de creşterea preţurilor mărfurilor în timpul atacului Rusiei în Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2]

vw despagubiri

Anglia: Volkswagen plăteşte despăgubiri pentru 90.000 de proprietari care dețin modele de la VW, Audi, Seat şi Skoda

A murit fondatorul trupei Depeche Mode: Andy Fletcher avea doar 60 de ani