in

Marea Britanie, sistemul de sănătate în criză: pacienții din spitale sunt tratați pe coridoare și zone de așteptare

Marea Britanie, sistemul de sănătate în criză: pacienții din spitale sunt tratați pe coridoare și zone de așteptare.

Pacienții sunt tratați în locuri nepotrivite din spitalele din Marea Britanie, cum ar fi coridoarele și sălile de așteptare, ceea ce îi expune la riscul de a primi îngrijiri necorespunzătoare, avertizează astăzi Royal College of Nursing (RCN), citat de The Guardian.

Spitalele sunt atât de suprasolicitate și cu personal insuficient, încât pacienții ajung să fie îngrijiți în medii “inadecvate” din punct de vedere clinic, în care este posibil ca personalul să nu aibă competențele necesare.

O fată sănătoasă, în vârstă de 16 ani, a murit „din senin” în timpul somnului acasă, în Dagenham, după ce inima ei „a încetat să mai bată”

Marea Britanie, sistemul de sănătate în criză

Mai mult de unul din patru asistenți medicali din spitale (27%) a văzut pacienți îngrijiți în locuri care nu sunt amenajate în acest scop, potrivit unui sondaj realizat de RCN în rândul a peste 20.000 de asistenți medicali și moașe.

O asistentă medicală de la o secție de adulți din Scoția a declarat că pacienții și rudele acestora s-au plâns atunci când un pat suplimentar a fost înghesuit într-un compartiment cu patru paturi, lăsând al cincilea pat “fără sonerie, fără perdele, fără distanța de doi metri”.

Situația rezultată a fost “total nepotrivită pentru turele de gardă, procedurile de asistență medicală, precauțiile Covid și un stres suplimentar pentru personal”, au adăugat ei.

O asistentă de la A&E din Irlanda de Nord a povestit că a văzut “pacienți care așteptau mai mult decât timpul recomandat pentru triaj, pacienți care erau triați și îngrijiți pe coridoare [și] pacienți care așteptau peste 12 ore pentru internare, fără personal suplimentar pentru a-i îngriji ca pacienți de salon”.

Copiii cu probleme de sănătate mintală ajung în secțiile de pediatrie, care sunt concepute pentru a trata afecțiuni fizice și nu psihiatrice, din cauza lipsei generalizate de paturi în unitățile specializate în sănătate mintală pentru persoanele sub 18 ani.

Pacienți îngrijiți în locuri nepotrivite

The Guardian a dezvăluit săptămâna trecută că o tânără de 18 ani, aflată în plină criză de sănătate mintală, a fost nevoită recent să aștepte timp de opt zile și jumătate în secția A&E a spitalului St Helier din Sutton, în sud-vestul Londrei, deoarece NHS nu i-a putut găsi un pat într-o unitate de psihiatrie.

Aproape două din trei dintre cele 1 954 de asistente medicale din A&E intervievate (63%) au văzut pacienți îngrijiți în locuri nepotrivite. Șefii spitalelor și personalul A&E sunt îngrijorați de faptul că prevalența din ultimii ani a “îngrijirii pe coridoare” – pacienți care rămân blocați pe scaune sau pe cărucioare, uneori fără o supraveghere adecvată – crește riscul ca aceștia să se rănească sau chiar să moară.

Aproape un sfert (23%) din personalul de sănătate mintală internat a văzut pacienți lăsați într-un cadru de îngrijire greșit, la fel ca 17% dintre cei din secțiile de bătrâni, 18% din echipele comunitare de sănătate mintală, 14% din cabinetele medicilor de familie și 12% dintre cei care lucrează într-un cămin de îngrijire.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

absenta scoli uk

Marea Britanie, criză în școli: și elevii și profesorii adună absențe nemotivate mai mult ca în anii trecuți

Femeie de 43 de ani „înjunghiată în gât” într-un parc din nordul Londrei, poliția caută martori