in

Marea Britanie, criză în școli: și elevii și profesorii adună absențe nemotivate mai mult ca în anii trecuți

Marea Britanie, criză în școli: și elevii și profesorii adună absențe nemotivate mai mult ca în anii trecuți.

Frecventarea școlilor din Anglia a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianuarie, potrivit celor mai recente date guvernamentale.

Aproape unul din cinci elevi din învățământul secundar a lipsit săptămâna trecută, în timp ce absențele profesorilor sunt, de asemenea, în creștere, arată cifrele, citate de The Guardian.

Prezența elevilor în școlile de stat a fost de 86,9% la 7 iulie – și de doar 81,2% în școlile secundare – în scădere față de 89,4% cu două săptămâni mai devreme și 91,5% cu două săptămâni înainte.

Absența personalului a crescut, de asemenea, cu 8% din profesori și directori de școli care nu au lucrat, față de 6,5% la 23 iunie.

Imagini ȘOCANTE! Profesor atacat și bătut cu bestialitate de un grup de elevi într-o parcare

Marea Britanie, criză în școli

Deși cifrele bisăptămânale, publicate marți de Departamentul pentru Educație (DfE), nu mai includ detalii despre absențele legate de Covid, infecțiile despre care se crede că sunt determinate de subvariantele Omicron sunt în creștere în întreaga țară.

Unele școli reintroduc măști în spațiile comune și sistemele cu sens unic pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, în timp ce cresc îngrijorările legate de impactul asupra prezenței personalului și de modul în care s-ar putea răspândi infecțiile la începutul următorului an școlar.

Geoff Barton, secretarul general al Asociației liderilor de școli și colegii, a declarat: “Culegem exemple sporadice de școli care se străduiesc să acopere clasele, reintroducând unele măsuri de distanțare socială și încurajând acoperirea feței în zonele sociale. Este o reamintire a faptului că, în unele zone, Covidul nu a dispărut cu siguranță.”

Cifrele, care au fost ajustate pentru a exclude elevii din anii 11 și 13 care susțin examene, reprezintă cel mai scăzut nivel de prezență din 28 ianuarie, când 85,3% dintre elevi au fost la școală.

Lipsesc și profesorii

Se estimează că 42.000 de profesori și directori de școli au fost absenți joia trecută, în creștere față de 33.000 pe 23 iunie. Datele arată, de asemenea, că 49.000 de membri ai personalului de sprijin (6,8%) au fost absenți, în creștere de la 5,5% (39.000) la 23 iunie.

Paul Whiteman, secretarul general al Asociației Naționale a Directorilor de școli, a declarat “În timp ce vacanța de vară se apropie în curând, există deja îngrijorare cu privire la toamnă și iarnă. Avem nevoie de un plan adecvat pentru a trăi pe termen lung, care să se concentreze pe menținerea unor niveluri scăzute și pe reducerea perturbărilor”.

Kevin Courtney, secretarul general comun al Sindicatului Național al Educației, a declarat: “Nu este o problemă: “Actualul val Covidiu are loc în mijlocul verii, când ferestrele claselor sunt deschise și totuși rata absențelor este ridicată. Acesta este un semnal de alarmă”.

Potrivit datelor publicate de Oficiul Național de Statistică, elevii din școlile primare și secundare au avut mai multe șanse de a avea un test Covid pozitiv în semestrul de primăvară din acest an (16,1% și, respectiv, 27%), comparativ cu toamna trecută (14,2% și, respectiv, 21,5%). Cu toate acestea, modelele de testare și de raportare s-au schimbat de-a lungul timpului, ceea ce complică imaginea de ansamblu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Poliția caută o bandă organizată de hoți de buzunare care l-a jefuit pe un pensionar de 76 de ani în autobuz în Wembley

pacienti uk

Marea Britanie, sistemul de sănătate în criză: pacienții din spitale sunt tratați pe coridoare și zone de așteptare