in

Bandele de albanezii domină piața drogurilor din Londra și trecerile ilegale de migranți

Bandele de albanezii domină piața drogurilor din Londra și trecerile ilegale de migranți.

Datele oficiale publicate joi au confirmat suspiciunile conform cărora albanezii reprezintă acum un grup național proeminent printre solicitanții de azil care călătoresc peste Canalul Mânecii.

Potrivit The Guardian, anchetele s-au îndreptat către bandele criminale organizate dominante, despre care se știe că au traficat anterior lucrători sexuali și membri ai bandelor în Regatul Unit și care controlează acum o mare parte din piețele de marijuana și cocaină.

Citiți și: Primarul Londrei avertizează: majorarea costului vieții duce la mai multă violență, tinerii sunt atrași în bande

Bandele de albanezii domină piața drogurilor din Londra

Activitatea bandelor albaneze este “în creștere pe lista de priorități” a serviciilor de securitate din cauza creșterii numărului de sosiri din statul balcanic.

Poliția spune că aceștia dețin controlul asupra pieței de cocaină din Londra și din sud-estul Angliei. Un raport al National Crime Agency (NCA) din februarie a declarat că, în ultimii cinci ani, bandele albaneze au importat în Marea Britanie expertiza dobândită în urma cultivării la scară industrială a canabisului în țara lor de origine.

Anchetatorii NCA spun că albanezii au adus un profesionalism nemilos în cultivarea canabisului, care i-a înlocuit pe vietnamezi ca principal grup care produce droguri în Marea Britanie.

Anunțuri pe TikTok pentru treceri ilegale

Dovezi ale unei piețe în creștere care oferă albanezilor o rută peste Canalul Mânecii către Regatul Unit pot fi găsite pe TikTok.

Sâmbătă a fost pentru a treia oară de la începutul anului când numărul total de traversări efectuate cu bărci mici a depășit 600 într-o singură zi. Numărul persoanelor care au traversat Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici în acest an depășește 20.000

Conturi anonime, scrise în albaneză și engleză, anunță rute din capitala Tirana până la Calais. Unii propun curse gratuite cu microbuzul până la Calais. Unele conturi publică prețurile, în timp ce altele invită potențialii clienți să îi contacteze în privat. “Mergeți în Anglia. £4,000. Cu bărci. În fiecare zi”, spune unul.

Potrivit site-ului Balkan Insight, un alt anunț se oferea să ia și copii. “Plecări în fiecare zi, următoarea plecare este mâine, pe 22 iulie. Putem lua și familii. Veniți astăzi și plecați mâine. Suntem primii și cei mai buni (pentru bărci)”. Postarea are 2.706 like-uri și 52 de comentarii.

Cifrele de joi arată o creștere substanțială a sosirilor din Albania. În acest an, 2.165 de persoane au fost înregistrate ca sosite între ianuarie și iunie, față de doar 23 detectate în aceeași perioadă în 2021.

Marea Britanie a semnat un nou acord pentru a accelera îndepărtarea cetățenilor albanezi

Unii infractori albanezi s-au strecurat înapoi în Marea Britanie după ce au fost deportați, doar pentru a fi arestați din nou.

Mauricio Myftaraj a fost închis pentru 15 ani pentru infracțiuni legate de arme de foc și droguri, după ce poliția a făcut o razie în locuința sa, unde a găsit, de asemenea, 40 de cartușe și 20.000 de lire sterline în numerar.

El a fost expulzat în 2015 și i s-a interzis să se întoarcă după ce fusese încarcerat cu trei ani mai devreme pentru o infracțiune cu arme de foc – dar a reușit să se întoarcă ilegal.

Un alt traficant de droguri albanez, Xhenson Duka, a fost prins cu cocaină în valoare de peste 10.000 de lire sterline și un cuțit după ce s-a întors în țară în urma expulzării. El a fost condamnat la trei ani de închisoare de către tribunalul Maidstone Crown și a fost deportat de atunci.

Flogert Farruku, care a fost găsit acționând ca “grădinar” la o fermă de canabis de 60.000 de lire sterline, fusese deportat anterior, fiind prins făcând exact aceeași activitate. Acum a fost încarcerat încă o dată și riscă din nou să fie deportat după ce va fi eliberat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Liz Truss anunță ce ar face ca premier: „Sunt gata să apăs butonul nuclear” – VIDEO

O halbă de bere costă peste 7 lire sterline la Londra: „Este odios, nu-mi permit”